Politsei saadab jaanipäeval tabatud roolijoodikud arestikambrisse

vtPolitsei peab tänavu jaanipäeva perioodil vajalikuks saata kõik vähemalt 0,5-promillise joobega autojuhid roolist otsejoones arestikambrisse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Seni oli roolijoodikutele aresti määramine pigem erandlik karistus. Sel aastal on politsei arestimajja saatnud vaid 46 ligi 1300-st karistatud roolijoodikust.

„See ei ole politseinike kiuslik mõte, et saaksime väänata seadusest tuleneva kõige rangema karistuse, vaid me lähtume 95 protsendi mõistlike liiklejate ootusest, mille järgi peab politsei tagama teedel nende turvalisuse,” selgitas politsei Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets.

Just Koemetsa võib pidada roolijoodikute arestimajja saatmise plaani autoriks. Kui algul oli see mõeldud vaid Lõuna-Eestis katsetamiseks, siis teised politsei korrakaitse suuna juhid noppisid mõtte üles ja seda otsustati laiendada kogu Eestile.

Seega, roolist tabatud roolijoodik viiakse esmalt arestimajja ja sealt edasi valvekohtuniku juurde, kes otsustab, kas ja kui kauaks arest määrata. Aresti saab määrata ühest kuni 30 päevani.

Politsei põhjendab aresti vajalikkust näiteks sellega, et purjus juht eemaldatakse kohe liiklusest ja tal ei jää võimalust rooli taha tagasi minna.

bns

Comments  
  +16
mis õigusega?
  +16
Kuhu pannakse aga joodikpolitseinikud, keda võru jaoskonnas piisavalt?
  +14
politsei ikka teab, alates millisest promillist sinna saata võib? Või tal raha nagu muda, et pärast jõuluvana mängida maksumaksja raha eest?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD