Tabatud roolijoodik jäi ilma autost ja juhtimisõigusest

Kohus võttis Pärnumaal teisipäeva hommikul joobes olekus autot juhtinud mehelt juhtimisõiguse üheks aastaks ja sundvõõrandas sõiduauto Mercedes-Benz.

Politseipatrull pidas teisipäeva hommikul Pärnumaal Saarde vallas Valga-Uulu maantee 91. kilomeetril kinni sõiduauto Mercedes-Benz, mille roolis olnud 53-aastasel Silveril tuvastati joove, mis näeb ette kriminaalkaristust, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. Mees on ka varem erinevate õigusrikkumiste tõttu seadusega pahuksisse sattunud.

Kohapeal kinni peetud autojuht toimetati arestimajja ja kolmapäeva hommikul toimunud kohtuprotsessil määrati talle karistuseks 12 kuu pikkune vangistus, mis läheb täitmisele, kui mees kaheaastase katseaja jooksul paneb toime uue kuriteo. Lisaks sellele võeti kohtu all olnud mehelt juhtimisõigus aastaks ja sundvõõrandati talle kuulnud sõiduauto.

Prokuröri abi Allar Nisu ütles, et taolistel tõsistel juhtudel taotleb prokuratuur kohtult alati sõiduki konfiskeerimist, edastas Lääne prefektuur.

Politsei paneb lähenevate pühadega jätkuvalt inimestele südamele, et nad ei istuks purjuspäi autorooli ega laseks seda teha ka kellelgi nendega ühes seltskonnas viibijatest.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD