Riigieksamite sooritajaid jäi aastaga ligi 2200 võrra vähemaks

Riigieksamite sooritajate arv langes aastaga 2190 eksaminandi võrra mulluselt 19 490-lt tänavuse 17 300-ni.

"Eksamiperiood läks rahulikult, analoogselt viimaste aastatega ja suuri üllatusi ei olnud, mis on meie jaoks positiivne," ütles riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse direktor Robert Lippin pressikonverentsil ajakirjanikele.

Eksamivalikute protsent oli tema sõnul varasemate aastatega võrreldes suhteliselt sarnane, kõikudes mõne protsendi piires. "Suuri trende ei ole, aga mingil määral tõuseb ühiskonnaõpetuse eksami sooritajate arv, pisut tõusid ka eesti keel, inglise keel ja eesti keel teise keelena. Langesid geograafia, bioloogia ja ajalugu, kuid seda minimaalselt," rääkis Lippin.

Riigieksamil läbi kukkunute arv on Lippini sõnul aasta-aastalt langenud. "Pigem saadakse läbi, pigem on õpilased targemad," tõdes ta.

Eesti ja vene õppekeelega eksaminandide osas tõi Lippin välja suured eksamitulemuste erinevused ajaloos ja ühiskonnaõpetuses, kus eesti õppekeelega eksaminandide tulemused olid oluliselt paremad. "See on murettekitav koht, et mis siis toimub vene õppekeelega koolides, mis ajalugu seal õpitakse, mis ühiskonnaõpetuse tunnid seal toimuvad ja kuidas üldse siis Eestile lojaalsed kodanikud kasvavad," küsis Lippin. Positiivse poole pealt nimetas ta vene koolide paremaid eksamitulemusi reaalainetes.

100 punkti said riigieksamitel 70 eksaminandi, neist 21 matemaatikas, 13 eesti keeles ja 11 vene keeles. 100 punktini ei jõudnud ükski eksaminand bioloogias, geograafias, prantsuse keeles ja ühiskonnaõpetuses. Lippini sõnul sai 100 punkti kolmes aines üks õpilane ja kahes aines viis õpilast. Kaks õpilast sooritas seitse, 18 õpilast sooritas kuus ja 840 õpilast viis riigieksamit.

Spikerdamist esines riigieksamitel kokku 22 korral. "Neli õpilast jäi vahele spikritega matemaatikaeksamil ja bioloogiaeksamil tegi 18 õpilast oma riigieksamit nii-öelda oma õpetajate juhendamisel ehk õpetajad ütlesid ette neile vastuseid," sõnas Lippin. Tegemist oli ühe kooliga, kuid millisega, seda ei soostunud ta ütlema. Rikkumised matemaatikaeksamil tuvastati Lippini sõnul juba eksami käigus, kuid bioloogiaeksami puhul alles hindamisel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD