Kaitsevägi korraldab 2015. aastal suure reservväelaste õppuse

Eesti kaitsevägi kavandab aastaks 2015 ulatuslikku reservväelaste õppekogunemist, et saada ülevaade nende ettevalmistusest ja motivatsioonist riiki kaitsta.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ütles reedel Eesti Reservohvitseride Kogu juubeliüritusel esinedes, et kaitsevägi korraldab 2015. aastal ulatusliku õppekogunemise, mille õnnestumiseks on vaja sadu motiveeritud ja juhtimisvõimelisi ohvitsere. “Viimased õppused näitasid, et reservohvitseride väljaõpet tuleb edasi arendada ja parandada,” ütles Terras pressiesindaja vahendusel.

Terras kutsus Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) 15. aastapäeva üritustel Pärnus üles suurendama vabatahtlike reservistide liikumise kandepinda ja kutsuma reservväelasteks sõpru, tuttavaid ning arvamusliidreid.

“Kutsuge arvamusliidrid, oma sõbrad ja tuttavad ühinema tagavaraväega, nii nagu tegid seda esimese kahe vabatahtlike rühma kursandid,” ütles brigaadikindral Terras. “EROK-i juba 15 aastat kestnud sõbraliku surveta ja vabatahtlike ohvitseride omakasupüüdmatu patriotismita ei oleks Eesti riigikaitsel sellist edulugu.”

Kaitseväe juhataja sõnul tõid vabatahtlikud reservohvitseride kursused ja EROK-i loomine viisteist aastat tagasi murrangu Eesti ühiskonna mõttemaailma ning mõjutasid laiemalt kogu riigikaitset.

“Täna on paljud toonased reservohvitseride kursuse lõpetanud astunud tegevteenistusse või on ametnikena riigi teenistuses. Reservohvitserid on osalenud aktiivselt välisoperatsioonidel ja kümnetel õppekogunemistel. Enamik reservohvitsere on ühinenud Kaitseliiduga. Toonasel kaitseväe juhatajal kindralleitnant Johannes Kerdil õnnestus tuua haritlased sõjalise riigikaitse juurde ja õhutada nad vabatahtlikult riigikaitses osalema,” sõnas brigaadikindral Terras.

22. juunil 1997, asutasid 28 vabatahtlikku reservohvitseri Kaitseväe lahingukoolis Meegomäel Võrumaal Eesti Reservohvitseride Kogu. Järgimisel päeval marssis välivormis, aga tavavormi kuldsete auastmetunnustega õlakuid kandev rühm reservohvitsere Võrus Võidupüha paraadil.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD