Politsei tabas jaanilaupäeval 24 alkoholi tarvitanud autojuhti

Politsei tabas jaanilaupäeval päeva jooksul 24 alkoholi tarvitamise tunnustega autojuhti.

Politsei- ja piirivalveaemti Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ütles BNS-ile, et selle 24 hulgas on nii need autojuhid, kelle joove oli kriminaalne ehk üle 1,5 promilli, samuti need, kellele taotletakse aresti ehk kelle joove jäi 0,5 ja 1,5 promilli vahele ning ka need, kelle joove oli 0,2-0,5 promilli ja kellele aresti ei kohaldata.

"Need, kellele potentsiaalselt võib arest tulla, pannakse kuni 48 tunniks kainenema, politsei peab nad kinni ja homme [esmaspäeval] hakkavad kohtunikud tööle, mis tähendab, et politsei hakkab neile aresti taotlema ja kohtunikud hakkavad menetlema," selgitas Kahro.

Jaaniöö oli Kahro sõnul üldiselt rahulik. "Tundub, et kõige tihedam oli läänes," sõnas Kahro. "Seal oli kaklemist natukene rohkem, midagi suurt õnneks ei olnud," lisas Kahro.

Tallinna kesklinnas oli Kahro sõnul väga rahulik ja väljakutsed tulid rohkem suvituspiirkondadest. Kõnede arv südaööst kuni hommikuni oli Kahro sõnul Põhja ja Lääne prefektuuris enam-vähem võrdne.

"Oli ka palju selliseid kõnesid, kus inimesed teatasid ise, et keegi istus purjus peaga rooli, kavatseb istuda purjus peaga rooli või on kahtlus, et juhib purjus peaga," sõnas Kahro. "Selles mõttes on hästi tore ja tuleb inimesi kiita," lisas Kahro.

Politsei tegi kuni jaanipäevani läbi süvendatud liikluskontrolli, et tuvastada joobes juhte ja kutsuda inimesi üles hoiduma purjuspäi autorooli istumisest. Kõiki rohkem kui 0,5-promillise joobega tabatud autojuhte ähvardab arest.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD