Vihma sajab nädala lõpuni

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi kohaselt on kestavad vihmahood nädala lõpuni.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhkkond Rootsist Läänemerele ja päeval Liivi lahe ümbrusse. Öösel tuleb mandril vaid üksikuid vihmahooge. Tuul pöördub kagusse ja veidi tugevneb. Tihedam sajutsoon jõuab pärast keskööd Saaremaale ja Hiiumaale ning päeva jooksul laieneb üle Eesti. Kohati tuleb tugevat vihma ja pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 7-12, päeval 15-19 kraadi.

Kolmapäeval suundub madalrõhkkond Karjala poole, aga Läänemere ümbrus jääb selle mõjusfääri. Sajab hoovihma. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub läänekaarde ja läheb veidi tugevamaks. Sooja on öösel 8-13, päeval 15-19 kraadi.

Neljapäeval kaugeneb madalrõhkkond Koola poolsaarele. Aga selle lääneserva mööda liigub üle Eesti vihmahooge. Saju võimalus väheneb õhtu poole. Sooja on öösel 9-13, päeval 16-20 kraadi.

Reedel ja laupäeval tugevneb kõrgrõhuvöönd ja tõenäoliselt püsib veel ka laupäeval Eesti kohal. Ilm on olulise sajuta. Reedel on tuul nõrk, laupäeval tugevneb kagutuul. Sooja on öösel 6-12, päeval 17-20, laupäeval kuni 23 kraadi.

Pühapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond üle Läänemere ja toob vihma ka Eestisse. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja öösel 9-14, päeval 19-25 kuni.

Järgmise nädala esmaspäeva liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogudega üle Eesti ja seejärel tugevneb kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Praeguste arvutuste kohaselt on öö sajusem ja päevaks pilved hõrenevad. Ilm on suviselt soe.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD