Toobal selgitab aruandes märkimata annetusi raamatupidamise segadusega

Keskerakonna peasekretär põhjendas erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) saadetud kirjas enam kui veerand miljoni krooni annetuste puudumist majandusaasta aruandest probleemidega raamatupidamisfirmaga.

ERJK-i kontrolli tulemusena selgus, et Keskerakonna poolt käesoleval aastal 2010. aasta neljanda kvartali annetuste registris täiendavas aruandes kajastatud kaheksa isiku annetused kokku summas 252 000 krooni ei kajastu erakonna 2010. aasta majandusaasta aruandes.

Nimetatud summa ei kajastu majandusaasta aruandes, küll aga on need annetused ERJK-i andmetel kajastatud europarlamendi 2009. aasta valimiskampaania täiendavas aruandes tuludena, mille arvelt on tasutud kulud. Komisjon palus Toobalil selgitada, kuidas oli võimalik tasuda varaga, mida polnud raamatupidamises arvel.

Samuti tahtis ERJK teada, mis kuupäeval kajastati sularahas tehtud kaheksa isiku annetused summas 252 000 krooni erakonna raamatupidamises ja millised raamatupidamislikud kanded seejuures tehti.

Toobal vastas 18. juunil, et Keskerakonna ja erakonnale raamatupidamisteenust osutava äriühingu vahel oli 2010. aasta teisel ja 2011. aasta esimesel poolaastal kujunenud olukord, kus raamatupidamisteenuse osutamine oli ajutiselt peatatud.

„ Seetõttu ei toimunud ka regulaarset andmete, sealhulgas aruannete võrdlemist Keskerakonna büroo ja raamatupidamise vahel,“ põhjendas Toobal.

16.mail ERJK-ile saadetud kirjas teatas Toobal, et erakonnal on jäänud registreerimata 7159 eurot annetusi ja põhjendas seda eksitusega. Tagantjärele arvesse võetud annetuste seas oli Leonid Kotenko annetanud 1600, Rita Makarova samuti 1600 ja Viktor Vassiljev 3200 eurot. Ülejäänud 768 eurot olid annetanud seitse inimest.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD