Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu mullusega võrreldes vähenenud

Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu võrreldes möödunud aastaga vähenenud, samas kui isikuvastaste kuritegude üldarv näitab kerget tõusu.

Kui mullu jaanuarist maini registreerisid uurimisasutused 43 tapmist ja mõrva, siis tänavu sama ajaga seitsme võrra vähem. Languses on ka raskete tervisekahjustuste tekitamised, mida mullu esimese viie kuuga oli 38, tänavu aga 27. Isikuvastastest kuritegudest vähenes tänavu ka piinamine, mida uurimisasutused tuvastasid 24 korral ehk mullusest viie juhtumi võrra vähem.

Iisikuvastaste kuritegude tõusu annavad kehalised väärkohtlemised, mida oli tänavu jaanuarist maini 2158 ehk mullusest 324 juhtumi võrra rohkem. Kasvanud on ka ähvardamine ja vägistamine - vastavalt 264 süüteolt 301-ni ja 29 kuriteolt 53-ni.

Kokku registreeris justiitsministeerium tänavu viie kuuga 2717 isikuvastast kuritegu ehk mullusest 368 võrra rohkem.

Kuritegevuse üldine tase püsib tänavu esimese viie kuu järel möödunud aasta tasemel, selgub justiitsministeeriumi statistikast. Justiitsministeeriumi andmetel registreerisid uurimisasutused jaanuarist maini 16.597 süütegu ehk mullu sama ajaga võrreldes 65 võrra vähem.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD