Reisikorraldaja Pandatraveli vastu on esitatud üle saja kahjunõude

Tarbijakaitseametile on eelmisel nädalal maksejõuetusest teatanud reisikorraldaja Pandatraveli vastu esmaspäeva seisuga esitatud kokku 102 kahjunõudeavaldust.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Siiri Erala ütles BNS-ile, et ametile pole praeguseks veel selge, kui suur on Pandatraveli kohustuste maht ja kas reisikorraldaja 32 000 euro suurune tagatis katab firma kohustused, kuna nõuete kogumine alles käib.

Küsimusele, ega Pandatravel pole praeguseks tarbijakaitseametile täpsustanud, mis viis ettevõtte maksejõuetuse tekkimiseni, vastas Erala, et sellist suhtlust ei ole ametil firmaga olnud.

Varasema info põhjal saab Pandatraveli vastu ametile kahjunõudeavaldusi esitada 15. juulini.

Pandatravel teatas möödunud esmaspäeval tarbijakaitseametile, et ei suuda täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi tarbijate ees. Firma juhatuse kinnitusel pole neil hätta jäänud kliente, kellele oleks vaja korraldata tagasitoomine kodumaale, vahendas amet toona.

Pandatraveli 32 000 euro suurune tagatis on seatud firmades Salva Kindlustuse AS ja Baltijas Apdrošinašanas Nams. Tagatise kasutamise üle otsustab vastavalt turismiseadusele tarbijakaitseamet.

Kolm aastat tagasi alustanud Pandatravel (Good Company OÜ) vahendas reise Bulgaariasse, Türki, Egiptusse, Kreekasse ja Hispaaniasse.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD