Menu

.      

Minister loodab õpetajatele 700 eurost kõrgemat ametipalka

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ütles valitsuses heaks kiidetud Eesti hariduskorralduse kaasajastamise põhimõtteid tutvustades, et saab õpetajatele lubada 700 euro suurust ametipalka, kuigi loodab, et alampalk saab olema kõrgem.

Õpetajale nähakse ette üldtööajale vastav ametipalk, mis hõlmab kõigi ametiülesannete täitmist. Alates 1. jaanuarist 2013 on õpetaja palga alammääraks vähemalt 700 eurot kuus.

„Õpetaja töö on hetkel tunniandmise keskne. Tasapisi tuleks liikuda õpetaja ametikohakeskseks, mis hõlmaks kõiki teisi ülesandeid ka peale tunniandmise. Seda väärtustaks palk lisaks sotsiaalsele staatusele,“ ütles Aaviksoo.“Saame lubada alampalka 700 eurot kuus, ma ise loodan, et see saab olema kõrgem, aga riigieelarve menetlemine näitab, milline see number saab olema.“

Lisaks tõdes Aaviksoo, et õpetajad on vaikimisi saanud suure koormuse mitmesuguste dokumentide väljatöötamisel. „Olemas võiks olla riiklikud soovituslikud dokumendid, niipalju kui see vähegi võimalik on, mida saab ministeerium kodulehelt alla laadida ja õpetaja võib, aga ei pea kõiki neid dokumente leiutama,“ pakkus haridusminister.

Eelmisel nädalal valitsuskabinetis heaks kiidetud Eesti hariduskorralduse kaasajastamise põhimõtete alusel valmistab haridus- ja teadusministeerium 1. oktoobriks ette seaduseelnõud Eesti hariduskorralduse kaasajastamiseks.

Aaviksoo sõnul peab hariduskorraldus tagama, et kvaliteetne haridus oleks kõigile õpilastele kõikjal Eestis kõigil haridustasemetel võrdselt kättesaadav, milleks on vaja teha senises hariduskorralduses mitmeid muudatusi ja muuta seadusi.

bns

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD