CV Keskuse tööpakkumiste arv on aastaga ligi 80 protsenti kerkinud

http://www.cvkeskus.ee/CV Keskuse tööportaalis on teisipäeva seisuga kokku avaldatud tööpakkumisi 3128, mis on võrreldes eelmise aasta juunis avaldatud 1744 tööpakkumisega ligi 80 protsenti enam.

"See arv ei näita tegelikku pakutavate töökohtade arvu, sest paljud ettevõtted kasutavad töötajate leidmiseks ka CV-de andmebaasi teenuseid, eriti juhul, kui otsingud on jäänud viimasele hetkele ja kiiresti on vaja leida sobilik töötaja," kommenteeris CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg BNS-ile.

Jaanuaris avaldati tööpakkumisi CV Keskuses kokku 3968, märkis ta.

Küsimusele, kas suvi on hooajaliste tööpakkumiste arvel pakkumisi juurde toonud, vastas Tammeorg, et hooajalisi tööpakkumisi lisatakse kõige rohkem kevadel aprilli- ja maikuus ning novembrikuus. "Hooajaliste tööpakkumiste osakaal oli suurem maikuus, mil avaldati 388 hooajalist tööpakkumist, hetkel on CV Keskuse tööportaalis hooajalisi tööpakkumisi 251," ütles ta.

Tänavu esimese kuue kuu võrdluses oli tööpakkumiste arv Tammeoru sõnul kõige suurem maikuus, kui avaldati 4578 tööpakkumist. Siis oli ka kõige rohkem hooajalisi tööpakkumisi. "Juunis tavaliselt hooajaliste tööpakkumiste maht väheneb juba, sest töötajaid otsitakse perioodiks juuni kuni august," lisas ta.

Võrreldes eelmise aastaga ei ole hooajaliste tööpakkumiste osakaal Tammeoru sõnul CV Keskuses oluliselt tõusnud: 2011. aasta esimese kuue kuu jooksul avaldati kokku 1327, tänavu samal perioodil 1499 hooajalist tööpakkumist. 2011. aasta juunis avaldati portaalis 216 hooajalist tööpakkumist, selle aasta juunis on neid olnud 251.

"Suurenes osakaal just hooajaliste tööpakkumiste soovijate hulgas, nimelt CV-de andmebaasis oli meil märtsi lõpus 49 350 aktiivset CV-d, kus oli soovitud töö liigiks märgitud ajutine/hooajatöö ning hetkel on meil hooajatöö sooviga inimesi koguni 53 428. Paari kuuga lisandus üle 4000 tööotsija, kes on huvitatud hooajalisest tööst," kommenteeris ta.

Tammeorg lisas, et hooajalisi tööpakkumisi on tänavu enim klienditeeninduse, müügi, turismi, hariduse ja toitlustuse vallas.

Valdkonniti on selle aasta juunis kõige rohkem tööpakkumisi klienditeeninduses, järgnevad müük, tööstus/tootmine, ehitus/kinnisvara ning mehaanika/tehnika. Tänavu jaanuaris oli enim tööpakkumisi samuti klienditeeninduses, järgnesid müük, tööstus/tootmine, assisteerimine/administreerimine ja ehitus/kinnisvara.

Tammeorg rääkis, et töötaja leidmiseks panustatakse oluliselt rohkem kui varem. "Kasutatakse aktiivsemalt CV-de andmebaasi otsingut ja paljusid lisateenuseid, mis tõstavad ka ettevõtte brändingut. Tööandjad on aru saanud, et selleks, et parimad töötajad tahaksid nende ettevõttes töötada, on vaja nii olemasolevate kui potentsiaalsete töötajate sihtrühmale pidevalt oma ettevõtet turundada. Ei piisa ainult vaba töökoha tekkimisel tööpakkumise avaldamisest."

Tammeoru sõnul on alates augustist oodata tööpakkumiste tõusu. "August kuni oktoober on kõige aktiivsemad kuud töötajate värbamisel."

Nõudlus tööjõu järele kasvab, pigem saab probleemiks kvalifitseeritud tööjõu leidmine, lisas ta.

CV Keskuses on praegu kokku 363 441 aktiivset CV-d.

CV Keskus mõõdab statistikas ainult neid tööpakkumisi, mida Eesti ettevõtjad portaalile otse postitavad. Tööpakkumisi, mis tulevad CV Keskusele töötukassa kaudu, ning oma Läti ja Leedu tööpakkumiste sõsarportaalide numbreid CV Keskus antud statistikas ei arvesta.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD