Menu

.      

Laupäeval püüti „Vagula kala”

Paremaid püügikohti otsivad paadid kõrgustest vaadatuna. Droonifoto: ANDREI JAVNAŠAN. KALAPÜÜGIVÕISTLUS • Kes läheb keset järve ja veedab seal tunde, tulgu taevast pussnuge või paukugu nina külmuma panev pakane? Muidugi on see kalamees.

Laupäeval oli aga imeliselt mõnus sügisilm, mis tuulevaikuses pani Vagula järve kaunilt sillerdama. Hommikuvalguses saabusid 31 kalameest ja üks vapper „kalanaine” ning asusid paate vette laskma. Varustusele viimane pilk ja lihv antud, asusid paadid pärast stardipauku järve poole teele.

Kui veel ilmast rääkida, siis öeldakse: mida kehvem ilm, seda paremini kala näkkab. Seega võib laupäeva kohta öelda, et head ilma trotsides tõmmati siiski veest välja päris mitu kala. Tõsi küll, saak jäi lõppkokkuvõttes üsna kesiseks, sest konksu otsast leidis kala ainult seitse võistlejat.Esimese koha omanikuks sai Kurmet Kruuse, kellel õnnestus järvest välja tuua 4010 grammi kalu. Teisele kohale jäi 3690 grammi kaladega Siim Rohtla ning kolmandale Anti Kinsigo 1670grammise saagiga. Veel võisteldi raskeima haugi, ahvena ja koha püüdmises, viimast ei õnnestunud ühtegi kätte saada. Suurima, 510grammise ahvena püüdis Peeter Plakk.

Loomulikult ei puudunud võistluselt seekordki korralik toidulaud, mis osalejaid vahepausil ja autasustamisel ootas. Täiuslik päev: sai kalamehejuttu puhuda ja püügivarustust võrrelda ning ei puudunud ka väike võistlusnärv, mis püügi veelgi põnevamaks muutis. Päevaga jäid rahule nii korraldajad kui ka osavõtjad.

Järgmised kalapüügivõistlused toimuvad juba jääl: veebruaris suurtele Vagulal ning märtsis lastele Tamula järvel.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD