Menu

.      

FOTOD Mis toimub!? Võru mees sai jäätmete üleandmisel ebameeldiva üllatuse osaliseks

  • Kirjutas Heleri Lakur

 Kuigi Võru kodaniku viimatine kogemus ütleb, et kodulehelt on raske välja lugeda, kuhu millist prügi viia saab, tasub kindlasti enne äravedu üle küsida Võru jäätmekeskuse kontaktnumbrilt või uurida kodulehelt, milliseid kirjeldatud jäätmeliike võetakse vastu millises vastuvõtukohas: kas keskkonnajaamas Lühike tn 1, Võru; Umbsaare jäätmekeskuses või Vastseliina keskkonnajaamas. Keskkonnajaama juhataja Olev Lüütsepa sõnul võetakse ehitusprahti vastu ainult Umbsaares. Pilt on tehtud Võru keskkonnajaamas, kus on eraldi konteinerid nii erinevate pakendite kui ka vana elektroonika jaoks. Foto: AIGAR NAGEL

Võrus elav pereisa Hans (nimi muudetud, toimetusele teada), kes möödunud nädalavahetusel külastas Võru linna keskkonnajaama Lühikesel tänaval, sai ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui selgus, et kodulehel kirjas olev info vahtplasti ja ehitusjäätmete kohta ei vastanud tõele.

Teiseks töötab mehe sõnul jäätmekeskuses teenindaja, kellel paistab olevat täiesti ükskõik, kuhu linnakodanik oma jäätmed jätab või viskab.

FOTOD: Aigar Nagel

Olukord oli nörritav

„Kurb, ei imesta, et nõnda palju prügi vedeleb metsa all. Ilmselgelt kaob igasugune isu vedada seda jäätmejaama, kui kodanikul, kes neid seal vastu võtab, on sihukene suhtumine,” postitab pereisa nördinult oma sotsiaalmeediaseinale pärast jäätmekeskuse külastust laupäeval.

FOTOD: Aigar Nagel

Kodulehel olevat selgelt kirjas, et võetakse vastu vahtplasti ja ehitusjäätmeid, küll aga oli mehe üllatus suur, kui töötaja talle ütles: ei võeta. Kodust oli mees kaasa võtnud neli 100-liitrist kotti penoplastijääkidega, mõned vanad metallanumad ja värvipotid, paar väikest kastitäit ligikaudu 20 kilogrammi tänapäevase eterniidi jääkidega. Kuigi jäätmejaama territooriumil olevat mehe sõnul olnud varju all suur hunnik samasuguseid jäätmeid, olevat teenindaja öelnud, et nemad seda vastu ei võta ja selleks on Umbsaare.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD