Menu

.      

Võru juurtega dirigent Edmar Tuul meenutab vanaema maasikapeenras veedetud suvepäevi

  • Kirjutas Sten Sang

Võru juurtega dirigent Edmar Tuul juhatab aasta pärast Estonia kontserdisaalis oma sünnipäevakontserti „Nooruse vägi”. Foto: JAAN KRIVEL

PABERLEHT Võrust pärit tunnustatud dirigent Edmar Tuul esitleb oma sünnipäeval, 24. märtsil Estonia kontserdisaalis värsket muusikalist teost „Nooruse vägi”. Dirigent tähistab kolmekümnenda eluaasta saabumist koos publikuga ja tema juhatada on parimatest interpreetidest koosnev orkester VENTUM ning klaveril võlub helisid pianist Kristiina Rokaševitš.

Milline oli Sinu lapsepõlv Võrumaal ja kus Sa sirgusid?

Edmar Tuul: Minu lapsepõlv Võrus Olevi 31 asuvas elukohas oli äärmiselt rõõmus ja positiivne. Lasteaed oli peaaegu koduhoovis ning kõik ümbruskonna lapsed olid sõbrad ja mängukaaslased. Mul on peale noorema venna ka kaks vanemat venda, kes hoidsid mul silma peal ja sain soovi korral alati õues mängida. Mäletan ilusaid suvepäevi, kus hommikul ärgates sai kohe välja mindud, sihiks vanaema aed maasikapeenraga. Vanaema elas küll teisel pool linna, aga Võru on armsalt väike ning isegi viieaastane poisike jaksas ühest otsast teise kõndida.

Kui suurel määral Sa kannad oma elus edasi Võru juuri?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD