Menu

.      

Haanja puhkekeskusega seoses riigiga kohut käinud Rõuge vald võitis

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Rõuge valla enam kui 300 000-eurone finantskorrektsioon läheb ümber vaatamisele Fotod: Aigar Nagel

Möödunud nädalal jõustus Tallinna ringkonnakohtu otsus Haanja puhke- ja spordikeskuse arendamise projekti finantskorrektsiooni asjas, millega Rõuge vald võitis teises kohtuastmes Riigi Tugiteenuste Keskust.  

Tallinna ringkonnakohus otsustas, et projektis „Haanja puhke- ja spordikeskuse väljaarendamine aastaringseks spordi, turismi- ja puhkekeskuseks" sai proportsionaalne olla finantskorrektsioon vaid kuni 10 protsendi ulatuses. 2021. aastal määratud 25-protsendiline finantskorrektsioon tähendas valla jaoks  suure osa toetuse summa saamata jäämist ehk enam kui 320 000 euro suurust auku eelarves.  

Kohtuotsuse jõustumine tähendab, et vallale vabaneb kohe 15 protsenti saamata jäänud toetusest ehk 194 000 eurot, ülejäänud kümne protsendi kohta on RTK-l õigus teha uus finantskorrektsiooni otsus. 

Rõuge vallavanem Britt Vahter rõõmustab enne suve saabunud teate üle väga ja meenutab, kuidas RTK otsus osa toetusraha välja maksmata jätta lükkas niigi hapras finantsilises seisus valla 2021. aasta lõpus äärmiselt raskesse olukorda, millest pole tänini toibutud.  

Vallavanem loodab RTK heasoovlikkusele uue finantskorrektsiooni määramise kaalumisel: „Rakendusasutusel on õigus määrata korrektsioon kuni kümne protsendi ulatuses hanke summast. See tähendab, et neil on õigus kaaluda vahemikku null kuni kümme protsenti. Rõuge vald ei ole kahjustanud projektiga Eesti riigi ega Euroopa Liidu huve. Lisaks on kahe ja poole aasta jooksul vähenenud oluliselt raha ostujõud." 

Vaatamata kulisside taga aastaid kestnud finantsküsimuste lahendamisele on Haanja puhke- ja spordikeskus aasta ringi jõudsalt tegutsemas, pälvis 2022. aastal Eesti Olümpiakomitee tunnustuse, võõrustab nii kohalikke kui rahvusvahelisi võistlusi ja ootab kõiki ka suvel rolleriradadele sportima.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD