Menu

.      

Tuhanded võimlejad saabusid Tallinna

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ka Võrumaa võimlejad on jõudnud Tallinna, et end pühapäevaks valmis seada ja kavadele viimane lihv anda. Foto: EGON TINTSE

Sel pühapäeval toimub A. Le Coq Arenal suurejooneline võimlemispidu „Kingitus”, mille puhul on Tallinna kokku tulnud 2500 võimlejat 14 maakonnast, sealhulgas Võrumaalt. Esinejate seas on eliitvõimlejad, akrobaadid, rahvatantsijad, koolide ja lasteaedade rühmad, Kaitseliidu noored ja isegi lastevanemad beebidega.

Kuuendat korda toimuv traditsiooniline võimlemispidu ühendab harrastusvõimlemise kaudu algajad ja edasijõudnud ning igas vanuses mehed ja naised. Koos korraldajate ja rühmajuhtidega lööb võimlemispeol kaasa ligi 3000 inimest.

Osalejad on saabunud Tallinna, et seada ennast pühapäevaks valmis ja anda kavadele viimane lihv. Võimlemispeo osalejad majutuvad Tallinna koolides ning enne pühapäevast peaproovi toimuvad proovid Sportland Arenal, Snelli staadionil, Nike Arenal ja Jalgpallihallis.

Selle aasta võimlemispidu on kingitus Eesti Spordiseltsi Kalev 120. sünnipäevale ja kõikidele võimlejatele, kes tunnevad rõõmu liikumisest. Võimlemispeo peakorraldaja on Lembe Laas, pealavastaja Kai Esna ja muusikaline juht Toomas Voll. Pidu juhib ja lõpulaulu laulab Mart Müürisepp. Võimlemispidu korraldab Eesti Spordiselts Kalev.