Menu

.      

GALERII Reedel anti Võrumaa pikamaajooksude sarjale taas avalöök

  • Kirjutas Kadi Annom

Kevadine ilm tõi jooksusarja avaetapil rajale ja raja äärde üle mitmesaja huvilise. Foto: KÜLLI LEOLA

Reede õhtul sai Võrumaa pikamaajooksude sarja 12. hooaeg Haanja puhke- ja spordikeskuses toreda alguse. Pärast kaheaastast koroonapausi sai sarja esimene jooks, Vaskna järve jooks, toimuda oma traditsioonilisel ajal, jüripäeva paiku.

26. ümber Vaskna järve jooksul oli mõnusat kevadist äraolemist nautimas ligi 400 osalejat ja kaasaelajat. Sportlikule elamusele pakkusid boonust lõkkel keedetud tee ja maitsvad Pargihaldja tooted. Spordisõbrad said avaetapil valida läbimiseks kas kaheksakilomeetrise põhidistantsi, viiekilomeetrise lühidistantsi, 1,2kilomeetrise minidistantsi või juba traditsiooniks saanud mudilaste jooksu. Ka sel hooajal saavad agarad jooksjad ja kõndijad märke koguda. Tänavuse hooaja eesmärgiks on peale märkide kogumise end ka Võrumaa tundmise osas harida. Vaskna järve jooksul osalejad said kätte N-tähe, mis on üheks osaks hooaja lõpuks kogunenud sõnapaarist.

Avaetapi põhidistantsi parimateks olid sel korral Raido Ränkel (25.04), Indrek Tobreluts (26.01) ja Margus Lehtna (28.36). Naiste esikolmikusse kuulusid Johanna Udras (34.40), Maie Maask (36.04) ja Consuelo Laanemäe Räim (36.37).

Sarja järgmine etapp on plaanitud 12. maile, mil joostakse 41. korda ümber Tamula järve.