Menu

.      

FOTOD JA VIDEO Võrulastele algas võrkpalliaasta viie võiduga! Hästi esineti ka võrkpallipäeval

  • Kirjutas Kalev Annom

Nädalavahetusel oli spordikeskuses rahvusvaheline võrkpallipäev, mis tõi täistribüünid. Matšpalli ajal tõusti püsti. Eesti lipu kõrval oli Läti lipp.

Legendaarne võrkpallitreener Aksel Saal teatas Võrumaa Teatajale, et meie linna mees- ja naisvõrkpallurid teenisid alanud aasta jaanuari keskel lausa viis võitu, kusjuures neljal korral alistati vastane 3:0 ja ühel korral 3:1. Need mängud näitavad, et meie võrkpalluritel on tugev sisu ja see on väga heaks sissejuhatuseks uude võrkpalliaastasse. Head võrkpalliaastat 2023!

Suur võrkpallipäev ja kirbuturg

Barrus Võru Võrkpalliklubi statistik ja võrkpallihuviline Reijo Mälton kirjutas pärast laupäevast, 28. jaanuari edukat võrkpallipäeva:

Jaanuari viimasel nädalavahetusel toimus Võrus suur Leclerc Baby nimeline võrkpallipäev. Saali põrand oli kaetud spetsiaalselt võrkpalli mängimiseks mõeldud „vaibaga” ehk taraflex’iga, pakuti sooja jooki ja grillvorsti ning spordikeskuse teisel korrusel oli võimalus endale soetada nii uusi kui ka kasutatud spordirõivaid.

Barrus Võru VK naiskond vs Sufa klubs Daugavpils. Liis Kranich (7, vasakult), Salme Adeele Hollas (13), Roosmarii Räim (6). Fotod: KALEV ANNOM, BARRUS VÕRU VK

Võistlustulle astusid kõik kolm ummamuudu linna klubi: esiliigameeskond Danpower/Võru Võrkpalliklubi, pika pausi järel meistriliigasse naasnud Barrus Võru Võrkpalliklubi ja naiste võrkpallis Kagu-Eestit aus sees hoidev Barrus/Võru Võrkpalliklubi naiskond.

Võistlushetk esimese liiga mängust Danpower/Võru VK vs Bigbank/Kambja. Pildil Tarvo Täht (18, vasakult), Kristjan Sibul (8), Jarek Jänes (7).

Päeva esimeses vaatuses ristasid mõõgad esiliigavõistkonnad, kus meie mehed võtsid vastu külla sõitnud Bigbank/Kambja võistkonda, kelle treeneriks on legendaarne Argo Meresaar. Külalismeeskond, kes võitis äsja U-20 Eesti karika, tuli mängule kõigest seitsme mehega. Sellest tulenevalt ja tabeliseisu vaadates (Võru on 5. ja Bigbank/Kambja 11. positsioonil – toim.) võis eeldada võrukate kindlat võitu, kuid noored tartlased nii ei arvanud. Kohale tulnud fännid said osaks tõelisele võrkpallielamusele, kuigi algus oli kurjakuulutav. Esimene geim oli meie meeste jaoks nagu külm dušš, mis kaotati suisa kümne punktiga. Seejärel kosuti ja kaks järgnevat minimatši kallutati enda kasuks. Bigbank/Kambja vaim sellest aga ei murdunud ja neljanda geimi võiduga viidi kohtumine otsustavasse vaatusse. Viiendas geimis, nagu tegelikult ka kogu kohtumise vältel, käis mõlema klubi mäng üles ja alla, kuid kodupubliku rõõmuks tõmbasid pikema õlekõrre võrukad. Üle kahe tunni kestnud kohtumine seega Danpower/Võru Võrkpalliklubile tulemusega 3:2 (15:25; 25:22; 25:17; 19:25; 15:13). Võitjate suurimaks punktikahuriks kerkis Tarvo Täht, kes tõi 20 punkti, teda toetasid Mirko Hani 13 ja Jarek Jänes kümne silmaga. Külaliste resultatiivseim oli Kristjan Unt, kes tõi 20 punkti.”

Esmakordne kirbukas läks korda

Kirbuka kohta teatas Grete Alt:

„Esimese kirbuka võime lugeda kordaläinuks! Inimeste huvi sellise ettevõtmise vastu oli olemas ning oli tore näha, et nii mõnigi inimene leidis tee spordihalli just riiete pärast. Tragimad inimesed olid kohal juba enne kirbuka avamist.

Seega tuleb võrkpalliklubi inimestega arutada, kas ja millal võiksime kirbukat korrata. Kui uus müügipäev paigas, siis proovime info ja reklaami esimese võimaluse korral välja hõigata.

Esimese kirbuka korraldaja Grete Alt jäi müügipäevaga rahule ja rõõmustas eriti, et kirbukas meelitas kohale ka neid inimesi, kes tunnistasid, et sattusid spordikeskusesse esimest korda.

Kõige suurem huvi oli talve- ja lasteriiete ning jalanõude vastu. Kahjuks jagus seda kaupa ainult kiirematele lõunastele külastajatele. Valikus oli kõige rohkem just suviseid treeningriideid. Ehk leiavad need riided just järgmisel müügipäeval endale uued kandjad!

Kokkuvõttes oli tegemist väga meeleoluka päevaga ja mul on hea meel, et minu vend Oliver Lüütsepp palus mul kirbuka korraldamisega tegeleda ja sain sellega anda väikse panuse Võru noorte võrkpallurite hüvanguks!”