Menu

.      

Võrumaa jooksu- ja kõnnisarja teine etapp viis 42. korda ümber Tamula järve

  • Kirjutas Kadi Annom

Neljapäeva õhtul kell 19.10 anti Tartu tänavalt start Tamula järve jooksu põhidistantsi läbimiseks. Foto: AIGAR NAGEL

Neljapäeva õhtul anti start tänavu esimest korda uut nime kandvale Võrumaa jooksu- ja kõnnisarja teisele etapile. Võrumaa pikamaajooksude sarja nime all seda spordiüritust juba ammu tundvad patrioodid teavad täpselt, et Tamula järve jooks pakub mõnusalt mudaseid elamusi. Nii ka tänavu.

Populaarne spordiüritus on ennekõike tuntud selle poolest, et igaüks saab valida oma. Nii läksid neljapäeval rajale põhidistantsi jooksjad ning kõndijad 7,5 kilomeetrit läbima ning need, kes tundsid, et nii palju ei soovi, said rühkida 4,5kilomeetrisel rajal. Jooksuta ei jäänud ka mudilased.

Kui möödunud aastal kostitati Tamula järve jooksu võiks öelda, et lausa liivatormiga, siis tänavu oli küll jahe, kuid ilmataat andis endast parima, sest tuuliselt ja väga jahedalt alanud päev muutus vahetult enne starti tuulevaikseks. Kevadkuule harjumatult jahedad kraadid jäid siiski püsima, sest nii mõnedki mäletavad Tamula jooksuraja läbimist suvesooja või vähemalt kevadise ilmaga.

Jooksu- ja kõnnisarja teise etapi põhidistantsil olid meestest parimad Raido Ränkel (23.18), Margus Lehtna (25.33) ja Karel Tammjärv (25.42). Naistest jooksid 42. ümber Tamula jooksul parimad ajad Annika Rihma (28.01), Kristel Sibul (28.18) ja Marge Türn (30.03).

Jooksu- ja kõnnisarja teine etapp stardib juba 25. mail, mil joostakse ning kõnnitakse 42. korda Võru-Väimela maanteejooksu.