Menu

.      

Võrumaa suusasari lõppes 20kraadises kevades

  • Kirjutas Võrumaa Spordiliit

Võrumaa Spordiliit

Võrumaa Suusasari lõpetas 1. aprillil Kubja terviserajal oma kümnenda hooaja lõbusa naljapäeva suusakrossiga, mis oli väga eriline ka tänu 20kraadisele kevadilmale. Viieetapilise hooaja peale kogusid 194 osalejat 465 osaluskorda, 24 suusasõpra tegid kaasa kõik viis etappi.

Tegemist oli boonusetapiga, mis enam punktiarvestusse ei läinud, kuid andis osaluskorra. Oli inimesi, kes arvasid, et 1. aprilliks kuulutatud suusavõistlus on aprillinali ja jätsid seetõttu tulemata, aga väga paljud võtsid asja tõsiselt ning lükkasid suusad lumele. Ja võib päris kindel olla, et keegi neist ei kahetse, sest üritus oli äge ja põnev. Väga tihti ei saa lühikeses dressis ja võistlusnumbriga suusarajale tormata. Termomeeter näitas Kubja suusabaasis startide ajal koguni 21,4 plusskraadi. Ahvatlus siiski selliseid olusid suusatamiseks ära kasutada sundis ka sõpradelt suuski laenama, sest omad olid juba suveks ära pandud. Lumi sulas silmanähtavalt, kuid krossirada pidas kenasti vastu ning väikeste laskesuusatamiselementidega suusapäev sai meeleolukalt peetud. Osalejaid oli igas vanuses, noorim viiene ja vanim koguni 81. See näitab, et kõik sõltub vaid enda pealehakkamisest. Uuel hooajal on kõikidel võimalus see järele proovida.

Naljapäevane kogunemine oli oluline ka seetõttu, et selle käigus toimus hooaja koondautasustamine, kus kõikide võistlusklasside esikolmikud karika ja uue hooaja tasuta osalusega tunnustatud said. Samuti jagati „Alati kohal!” medal neile 24 suusatajale, kes koos boonusetapiga kõik viis osalust kokku said.

Oma klassis olid hooaja kokkuvõttes tublimad: Kasper Kala (M10, Võru Suusaklubi), Ferdinand Neumann (M12, Võru Suusaklubi), Eerik Vahtra (M14, Võru Suusaklubi), Robin Steven Kaldvee (M16, Võru Suusaklubi), Sander Taan (M21, Võru Suusaklubi), Siim Türna (M30), Uku Vislapuu (M40, Võru Biathlon), Tõnis Räim (M50, Võru Suusaklubi), Alar Reiska (M60+, Haanja Rattaklubi), Saara Soome (N10, Võru Suusaklubi), Kendra Varikov (N12, Võru Suusaklubi), Emiilia Räim (N14, Võru Suusaklubi), Nora-Loreen Ossip (N16, Võru Suusaklubi), Regina Parv (N18, Võru Suusaklubi), Aureelia Kumm (N21, Võru Suusaklubi), Janeli Raudsik (N30), Consuelo Laanemäe Räim (N40, Võru Suusaklubi) ja Aive Laidver (N50, Hauka Veloklubi). M18 ja N60+ klassides oli osavõtt kasin ning seal keegi poodiumile astuma ei pääsenud.

Nüüd paar nädalat puhkust ja kohtume juba 19. aprillil Haanjas, kus Võrumaa jooksu- ja kõnnisarja hooaja avab ümber Vaskna järve jooks.