Menu

.      

„Ai hävo driim, et Piusa viist saas piim*,” laulis eile Metsavenna bänd Maksimarketis

Alo Pihu (paremalt) ja Reino Käärmann esitasid eile Maksimarketis piimajoomise avalooks populaarse loo „Unelm”, kus sõnad: „Ai hävo driim, et Piusa viist saas piim …” Taamal vasakul vahetavad piimatervitust spordijuht Merike ja taluperemees ise. Elevust tekitas peremehe repliik: ta ei vastuta, kui igas kolmandas piimapudelis on „metsakohin”. Foto: ANDREI JAVNAŠANPIIM • Üleeile jõudis Võru Maksimarketi letile hetkel Eestis kindlasti kõige innovaatilisem piim, mida teistel keeruline pakkuda. Eile õhtupoolikul pool tundi enne tööpäeva lõppu avanes Maksimarketi piimatoodete osakonna ees tavatu vaatepilt: mängis Metsavenna bänd ning taluperemees Meelis Mõttus pakkus tammelaualt kõigile maitsmiseks Mõniste Keskuse robotlauda eesti punast tõugu lehmade pastöriseerimata piima. Inimesed jõid piima ja plaksutasid ansamblile.

Baltikumi suurimatel jaanipidudel puskarikallamisega kuulsaks saanud Metsavenna talu peremees valas seekord värsket piima. Rõõmsat piimajoomise tuju tekitasid talu bändimehed Alo ja Reino.

Ostjate sõnul on Mõnistest pärit toorpiim meeldivalt rammus ja tuletab tõesti meelde suvevaheaegu vanaema juures, kus Punaku piim oli sama maitsev.

Endine piimandustöötaja Elmar Tiit sõnas, et oskab hinnata sellist tohutut energiat, mille tulemusena jõuab piim laudast otse ostjani.

„Metsavenna talus on tehtud meeletult tööd, et selleni jõuda. Teistel talunikel on, millest eeskuju võtta,” ütles Elmar Tiit.

„Meie kaupluste uksed on uuendustele alati avatud,” ütles Võru Tarbijate Ühistu juht Tarmo Lauring.

* Mul on unistus, et Piusa veest saaks piim.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD