Apteeker soovitab, kuidas hoida suvepuhkuste järel suutervis korras

Farmatseut Anne Pahk
Suvepuhkuste hooaeg hakkab otsa saama. Puhkuseperioodil võib juhtuda, et suutervis jääb tahaplaanile, kuna ollakse ahvatlustele vastuvõtlikumad - peale lähevad külmad mahlapulgad, kõrge suhkrusisaldusega maiustused ja gaseeritud joogid. Ometi on suuhooldus oluline igal ajal, sest selle unarusse jätmine võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi parodontiidi näol.
 
Benu Apteegi farmatseut Anne Pahk soovitab kindlasti enne sügishooaega ja kooli algust võtta suutervis tähelepanu alla. “Meie organismis on kõige enam mikroobe ja baktereid just suuõõnes, kus nad leiavad koha hambapragudes ja -katus ning keelel. Korralik suuhügieen koos õige hammaste ja suuõõne puhastamisega on siinjuures vältimatu abimees, et vähendada mikroobide ja katu hulka,” räägib apteeker ning juhib tähelepanu, et ka suuhoolduse vahendid tuleb kindla aja tagant üle kontrollida ja välja vahetada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD