Terviseameti juht: koroonaviirus võib kevadel taanduma hakata

Koroonaviirusesse nakatunute arv Eestis võib lähikuul küll tõusta, kuid sarnaste nakkushaiguste puhul toob tihti lahenduse kevad, ütles "Aktuaalsele kaamerale" terviseameti juht Merike Jürilo.

"Kevade poole üldjuhul respiratoorsed haigused taanduvad. On võimalus, et ka koroona käitub samamoodi. Ja teine on see, et me jälgime, kuidas on haigestumus Hiinas, Lõuna-Koreas, kus need haigusjuhud algasid kõige varasemalt. Siis me näeme seal, et tegelikult kuu-pooleteise jooksul on toimunud stabiliseerumine," ütles Jürilo ERR-ile.

Võib arvata, et kuu aja jooksul haigestunute arv suureneb. Hea on aga see, et seni nakatunud kümme inimest ei põe raskelt.

"Kõik need, kes on nakatunud, on kergete ja keskmiste sümptomitega. Köha, nohu, palavik, natukene paha olla. Aga õnneks keegi ei ole raskes seisundis," märkis Jürilo.

Kümne haigega on nakkusohtlikus kauguses viibinuid umbes 200, keda terviseamet jälgib.

"Kui peaks juhtuma, et lähikontaktsete hulk läheb nii suureks, et me ise enam toime ei tule, siis saame kaasata partnerasutuste inimesi endale appi. Või teine võimalus – teha otsuse, et inimesed siis annavad ise meile tagasisidet," selgitas Jürilo.

Terviseamet toonitas taas, et haiguskahtlusega inimene ei läheks EMO-sse, kus ta võib nakatada teisi, vaid helistaks perearstile.

Comments  
This comment has been deleted by Administrator
  +5
VÕRU COOP olen kasutanud kilekindaid, kaupa kaaludes on bakterid kerge saada igasugust. Aga inimesed ei taha aru saada, et peab pikivahet hoidma,enne kui on hilja. Letis peab taastama nr.süsteemi, et vältida sabatamist. Artikkel kirjutab, et kevadel taandub surmaga lõppev viirus...Seda ei tea keegi ette, kui suures mastaabis maailm saab haaratud... Märts ju teatrikuu, saalid väljamüüdud,korraldajad peaks etendused ära jätma ja rahvakogunemisi vältima...Rahvusvahelised üritused ju lükatakse edasi.
This comment has been deleted by Administrator
  +10
Tore oleks kui perearst suvatseks tel toru tõsta, nad on nii naglad et võidki tiristama jääda, ja mis siis inimesel ülejääb kui ainult see et EMO-sse pöörduda.
  +1
Minu põhimõte ühtib Viktor Vasiljevi põhimõttega. Ajakirjanike haigus.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD