Valitsus kinnitas otsused ajutise piirikontrolli taastamise kohta

Politsei- ja Piirivalveamet

Valitsus kinnitas pühapäevasel e-istungil otsused Schengeni sisepiiril piirikontrolli ja riigipiiri valvamise ajutise taaskehtestamise kohta.

Samuti kinnitati vastav korraldus, mis seab sisse riigipiiri ületamise korra piirangute ajal. Piirikontroll taastatakse teisipäevast alates. Eestisse pääsevad edaspidi vaid Eesti kodanikud ja Eesti elamisloa või elamisõigusega Eesti elanikud, seal hulgas niinimetatud halli passi omanikud. Samuti need välisriigi kodanikud ning need välismaalased, kelle pereliige elab Eestis. Rahvusvahelise sõjalise koostöö raames pääsevad riiki ka Eestisse saabuvad välismaalased.

Riiki pääseb rahvusvaheline kaubatransport ning elutähtsat teenust osutavad inimesed, näiteks kütusetarnijad.

Politsei eriloal pääseb riiki välismaalane, kellel pole haigusnähte ning kelle lähisugulane on Eesti kodanik või elamisõigusega isik.

Eesti riiki tohivad transiitkoridorina läbida välismaalased, et jõuda oma koduriiki, juhul kui neil ei ole koroonaviiruse sümptomeid.

Piirikontrolli puhul kontrollitakse inimeste reisidokumente ja samuti haigusnähtude esinemist. Riigist väljumine pole keelatud.

Riigipiiri ületamise ajutine piirang kehtib kuni korralduse muutmiseni ning selle vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD