Menu

.      

Ööpäevaga lisandus üks positiivne koroonatest ja suri üks inimene

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 812 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest üks test osutus positiivseks ning suri üks inimene.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt on positiivse koroonatesti tulemuse andnud inimese elukohaks Harjumaa.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 39 inimest, neist üks on juhitaval hingamisel. Koju läks üks inimene, uusi haigusjuhtumeid avati ka üks. Tänaseks on haiglast koju saadetud 318 inimest ning lõpetatud 329 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1538 inimest. Neist 993 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 545 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Ööpäeva jooksul suri Harjumaal koroonaviirusesse haigestunud 77-aastane naine, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 65 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud enam kui 76 000 esmast testi, nendest 1824 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD