Menu

.      

Eesti on jõudmas madala tuberkuloosihaigestumusega riikide sekka

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on seni pidanud Eestit kõrge tuberkuloosiriskiga riigiks, lähiajal on Eesti jõudmas madala tuberkuloosihaigestumusega riikide sekka, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaaö

Eelmisel aastal registreeriti Eestis 151 tuberkuloosijuhtu, noorim nakatunu oli emalt nakkuse saanud üheaastane laps, vanim 97-aastane.

Kuigi Eesti on jõudmas madala tuberkuloosihaigestumusega riikide sekka, on võrreldes teiste Euroopa riikidega Eestis märksa enam ravimitele mitte alluvaid haigusvorme.

Tervise Arengu Instituudi tuberkuloosiregistri juht Piret Viiklepp ütles, et Eestis on kõrged osakaalud, aga absoluutarvud on langenud.

"Kui meil oli sajandivahetusel üle 100 ravimiresistentse juhu, siis eelmine aasta neid oli 27. Nendest 20 uued juhud. Uutel juhtudel, kui Euroopa keskmine on alla nelja protsendi, on need, mis on ravimiresistetensed juhud Eestis uutest juhtudest 20 protsenti, aga varem ravitud juhtudest ligi pooled on ravimiresistentsed vormid," rääkis Viiklepp.

Kui Eestis on tuberkuloosihaigeid 100 000 elaniku kohta 11, siis Soomes vaid viis. Lätis on seda haigust kaks ja Leedus kolm korda enam kui Eestis.

20 PÄEVA ENIMLOETUD