Menu

.      

Rannavalvur päästis purjuspäi Tamula järve hüpanud mehe

  • Kirjutas BNS

Tamula 27.06.2020 FOTO: Aigar Nagel

Turvafirma rannavalvur päästis reede õhtul alkoholijoobes mehe, kes oli hoolimata vetelpäästjate hoiatusest paadisillalt Tamula järve hüpanud ja uppumisohtu sattunud.

Reedel kella 19.45 paiku tulid Võrus Tamula rannas G4S-i rannavalvurite juurde kaks naist, kes ütlesid, et paadisillal on 60-ndates eluaastates mees, kes soovib rääkida rannavalvuriga. Mehe juurde jõudes tundis vetelpäästja tugevat alkoholilõhna ja mehe käitumine oli ebastabiilne. Lisaks hakkas mees rääkima isikliku elu probleemidest ja palus ujumiseks vetelpäästja tuge, kuna oli kindel, et võib uppuda, teatas turvafirma.

Mees soovis ujuma minna paadisillalt vette hüpates. Rannavalvur pakkus talle, et nad võiks koos jalutada kaldale, kus saab ohutult end veega märjaks kasta ja jahutada. Vetelpäästja kutsus appi ka teise rannavalvuri. Koos üritati meest takistada, kui too paadisilla otsa poole läks. Mees aga põikles rannavalvuritest mööda ja kõndis silla lõppu. Kuna sild kõikus, haaras rannavalvur mehest kinni, viimane aga tõmbas end lahti ja hüppas seejärel järve, kus vesi on üle kahe meetri sügav.

Üks vetelpäästjatest võttis seejärel ühendust häirekeskusega ja kutsus abi, teine sõitis rannavalvepaadiga mehe juurde. Mees oli küll võimeline ujuma, kuid vajus vahepeal vee alla ja tuli siis tagasi pinnale. Mees suunati paadisilla juures oleva purjepaadi juurde, millest ta kinni haaras. Paadisillal tuli appi üks rannas olnud noorem mees, kellega koos aitas vetelpäästja joobes mehe esmalt purjepaadile ja seejärel paadisillale.

Veest välja aidatud mees viidi kaldale, kus pääste ja politsei temaga edasi tegelesid. Meedikute abi mehel vaja ei läinud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD