Menu

.      

Käes on kingituste, annetuste ja muu tulu deklareerimise tähtaeg

  • Kirjutas BNS

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel tuleb tulumaksusoodustusega ühingutel hiljemalt kolmapäeval esitada 2019. aasta kohta kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise deklaratsioon.

Kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise kohta tuleb täita deklaratsiooni vorm INF 9, kus kajastatakse kõik ühingu saadud tulud ja nende kasutamine, teatas MTA. 

Andmed peab kindlasti esitama ka siis, kui tulu 2019. aastal ei saadud ega kasutatud. Deklaratsiooni on võimalik esitada nii e-MTAs, MTA teenindusbüroos kui ka saata postiga.

Kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise deklareerimine on avalik info, mis annab ka annetajatele ja toetajatele kindluse, et annetatud raha kasutatakse eesmärgipäraselt. 

Ameti teatel tasub kindlasti üle vaadata ka viimase kolme aasta aruanded, sest kui ühing on jätnud kolmel järjestikusel aastal aruanded või deklaratsioonid tähtaegselt esitamata, siis tekib oht nimekirjast kustutamiseks.

Kui ühing tulumaksusoodustuse saajate nimekirjast kustutatakse, siis kaob ka võimalus tulumaksusoodustust saada.

Nõuded tulumaksusoodustusega ühingute nimekirjas püsimiseks ja juhendi INF 9 täitmise kohta leiab MTA kodulehelt ning abi saab ärikliendi nõustamistelefonilt. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD