Menu

.      

Krabi koolimajast saab suure tõenäosusega erihooldekodu

  • Kirjutas BNS

Krabi Kool Foto: AIGAR NAGEL

Võrumaal tegevuse lõpetama pidanud Krabi koolist tühjaks jäänud majas hakkab suure tõenäosusega tegutsema erihooldekodu dementsetele või intellektipuudega inimestele, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Sellise plaaniga otsustas Rõuge volikogu taotleda kohtu otsusega vahepeal riigi omandisse jõudnud koolimaja endale tagasi. «Rahandusministeerium soovib välja selgitada, kas Rõuge vallal on huvi selle omandamise vastu. Kui huvi on, tuleb esitada taotlus ja selgitada, milleks seda vajame,» ütles Rõuge vallavanem Rein Loik. «Oleme seda vallavalitsuse tasandil arutanud, et vajadust hoonet koolimajana kasutada meil pole, aga sellest annaks kujundada hoolekandeasutuse.»

Vallavanem sõnas teema arutlusel volikogus, et kui Krabi koolimaja vallale taotleda, tuleks sinna tõenäoliselt loodava erihooldekodu haldamiseks moodustada sihtasutus või anda maja rendile. Igal juhul vald üksinda ja ise seda majandama hakata ei plaani. «Rahastus tuleks läbi hoolekandesüsteemi,» lisas Loik.

Dementsetele mõeldud hoolekandeasutus poleks Loigu sõnul kitsalt Rõuge valla, vaid kogu maakonna või ka Lõuna-Eesti vajadusi arvestav. Esialgseil hinnanguil võiks endisesse koolimajja mahutada 40–50 inimest, kelle hooldamiseks loodaks 10–15 töökohta.

Vallavanem tõdes, et kinnisvara on Rõuge vallal tõesti ka Krabi koolimajata palju ning maja vajab enne hoolekandeasutuse avamist investeeringuid. Näiteks tuleks uuendada kanalisatsioon ja katlamaja, kuna hoone on kallil õliküttel. «Investeeringu peaks aga tegema loodav sihtasutus, mitte vald,» rõhutas Loik. «Võtame kahtlemata endale probleemi, aga süda tilgub verd, kui see hoone tühjalt seisma jääb.»

20 PÄEVA ENIMLOETUD