Menu

.      

Hipilaager leidis uue asukoha Valgamaa metsade vahel

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Vikerkaare festivali laagrilised leidsid pärast seda, kui nad Antslast minema saadeti, omale uue pelgupaiga Valgamaa riigimetsast, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Valga vallas Taheva külje all Essemäel tervitas kruusatee ääres puu külge kinnitatud silt «Welcome home». Sildi juurest metsa sisse keerates hakkasid silma autod, mille numbrimärgid reetsid, et kohapeal viibib inimesi mitmest Euroopa riigist. Suurele laagriplatsile jõudes võis märgata, et selle ümbruses olid püsti pandud arvukad telgid. Kohapeal oli valmistatud spetsiaalne lõkkekoht ja saja meetri kauguselt võis leida isegi välikäimla, mis maapõue oli kaevatud.

Laagriplatsil käis lõuna ajal vilgas elu. Ühes nurgas valmistati sööki ja teises tehti puutööd ning selle taustal kõlas elav muusika. Kokku viibis seal umbes 40 inimest. Teine, väiksem laager asus umbes kilomeetri kaugusel RMK Linnajärve puhkealal. Seal tegutses kümme inimest.

FOTO: Aigar Nagel

Laagrilistega juttu tehes tuli välja, et nad on metsalapil toimetanud umbes nädal aega. Enamik seltskonnast oli tulnud otse Antsla külje alt Vikerkaare kogunemiselt, mille viimased laagrilised pidid eelmise nädala neljapäevaks tühjaks tegema. Ühe kohapealse meesterahva sõnutsi pidi laagrilisi iga päev juurde tulema. Kuigi kogunetakse Eestis, oli enamik neist pärit välismaalt, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

Kuigi suur seltskond tegutses vaikselt sügaval metsas, sai sellest teada ka Valgamaa metsaülem Risto Sepp, keda teavitas üks kohalik elanik möödunud pühapäeval. Esmaspäeva pärastlõunal asja uurima minnes tabas Seppa üllatus, sest riigimetsa oli ennast paika seadnud umbes 40 laagrilist. See ei olekski Sepa hinnangul niivõrd suur probleem, kui seltskond oleks oma laagri püsti pannud mõnele RMK laagriplatsile. Paraku võtsid nad enda kasutada riigi metsakasvatamise ala.

«Siia konkreetsele alale on rajatud noor mets ja kindlasti ei tohi siin valdaja loata lõket teha,» rääkis Sepp Lõuna-Eesti Postimehele.

Pealegi ilmnes, et laagrilised pole laagri püstitamiseks luba küsinudki. Metsaülem rõhutas, et sellisel juhul tohivad inimesed metsas telkida maksimaalselt 24 tundi. Kui metsaülem laagrilistega esmaspäeval rääkimas käis, käskis ta neil asjad ööpäeva jooksul kokku pakkida ja edasi liikuda. Ta soovitas neil minna paari kilomeetri kaugusel asuvasse RMK Tellingumäe puhkealale ja seal ette valmistatud kohas telgid püsti panna. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD