Menu

.      

Ööpäevaga lisandus 13 positiivset koroonatesti

  • Kirjutas BNS

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 721 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ning lisandus 13 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus üheksa positiivset testi tulemust Tartumaale, neist seitse Tartu linna, kaks Harjumaale Tallinnasse ja kaks Ida-Virumaale ning üks neist Narva linna.

Nelja Tartumaa uue juhtumi puhul on juba tuvastatud seos 18. juulil Vabanki ööklubis toimunud peoga. Üks Tallinna juhtum on seotud perekonna ringis nakatumisega, kuna elukaaslane käis 18. juulil Vabanki klubis, teise positiivse sõbrad käisid Narva Vaba Lava e-spordi võistlusel, kuhu viis viiruse Vabanki klubis käinu.

Hetkel on koos Harjumaal asuvate nakatunutega nn Vabanki puhangus 15 inimest, see arv võib veel kasvada. Ida-Viru nakatunute puhul on ühel juhul Valgevenest sisse toodud juhtumiga ning teisel juhu andis inimene esialgse positiivse proovi haiglasse sattudes, kuid kordustestid olid negatiivsed. Ülejäänud nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

31. juuli hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi neli inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Reedeks on haiglates lõpetatud 393 COVID-19 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Reedese seisuga on tervenenud 1930 inimest. Neist 1462 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 468 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Seoses Tartus ja Ida-Virumaal piirkondliku koroonaviiruse levikuga oleme sel nädalal SYNLAB-i proovivõtjate abil tõstnud nendes piirkondades testimisvõimekust.

Tartlastele on reedest täiendavalt taas avatud eraldiseisev põhitestimiskoht Qvalitas Arstikeskuse testimistelk A Le Coq spordiareeni kõrval. Proovi saab anda samal või järgmisel päeval kokkulepitud aja alusel saatekirjaga.

Eestis on kokku tehtud enam kui 119 000 esmast testi, nendest 2064 on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD