Menu

.      

Terviseamet: koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

  • Kirjutas BNS

Terviseameti statistikast nähtub, et koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga.

Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Terviseametit teeb murelikuks koroonaviiruse levik eelkõige Harjumaal ja Tallinnas. Amet näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu - põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel üle 5100 inimese, kellest neljapäeva seisuga 776 on haigestunud.

Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevaga tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. 

Infot tuleks hankida usaldusväärsest allikast. Terviseamet kutsub inimesi üles jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse  andmetel on neljapäevase seisuga Hoia mobiilirakendust alla laaditud 172 238 korda ja haigeks märkinuid 212.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta ja nii edasi.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD