Menu

.      

Tudengid läksid vabatahtlikena Kanepi hooldekodusse appi

  • Kirjutas BNS

KANEPI KODU FOTO: Aigar Nagel

Põlvamaal Kanepi hooldekodus on koroonapuhang ning nakatunud on ka mõni töötaja - asutusele läksid appi viis Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õe õppekava tudengit, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

AS-i Lõuna-Eesti Hooldekeskus juhatuse liige Ülo Tuliku sõnul sai koroonapuhang alguse sellest, et üks Kanepi Kodu töötaja haigestus 26. oktoobril ning perearst saatis ta koroonaproovi tegema. Proov osutus positiivseks. Seejärel tegutses hooldekodu terviseameti soovituste järgi ning kõigi hooldekodu elanike ja töötajate testimise käigus on nüüdseks selgunud, et viirusega on nakatunud veel kaks töötajat ning 31 hooldekodu elanikku. «Koroonapositiivsed on asümptomaatilised,» ütles Tulik.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Siret Läänelaid, kes koordineerib koolis vabatahtlikkust, ütles, et ta on saanud Kanepi hooldekodust pöördumise ning on edastanud hooldekodule õe õppekava 1. ja 2. kursuse tudengite kontaktid, kes on valmis vabatahtlikuks minema. Ehkki koolist tuli viis vabatahtlikku appi, on Tuliku sõnul endiselt puudu mõnest töötajast. «Hooldajad on väga teretulnud,» ütles ta.

Külastajad praegu hooldekodusse lubatud pole. Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luha sõnul on viiruse levik hooldekodus kontrolli alla saadud. «Kanepi Kodu töötajaid ja kliente on testitud nüüd kolmel korral ja iga selle testimise järel on haigeid paigu tatud eraldi tsoonidesse. Kui nüüd lisandub testi tulemuste järel uusi haigeid, tuleb uus ümberpaigutus. Seal on väga head ruumide võimalused, nii et saame haiged ja nende lähikontaktsed ilusti eraldi paigutada,» sõnas Luht.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna jälgimisel ongi praegu vaid üks aktiivne kolle: seesama 33 inimesega Kanepi Kodu kolle. Ka pühapäevase statistika kohaselt Võrumaale lisandunud koroonajuhtum on seotud hooldekodu koldega. Terviseameti kinnitusel ei ole samas hetkesisuga koroonapuhang liikunud hooldekodust välja ega ohustamas Kanepi valla koole, lasteaedu või muid avalikke asutusi.

AS Lõuna-Eesti Hooldekeskus avas Erastvere külas järve kaldal ööpäevaringset üldhooldusteenust pakkuva Kanepi Kodu 2019. aasta aprillis. Hooldekodu kliendid on eakad, suurenenud

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD