Menu

.      

President võtab Andrus Veerpalult teenetemärgid

  • Kirjutas BNS

Andrus Veerpalu FOTO: Aigar Nagel

President Kersti Kaljulaidi otsusega võetakse dopingu kasutamisele kaasa aitamises süüdi jäänud suusatajalt Andrus Veerpalult talle antud kaks riiklikku teenetemärki. 

Andrus Veerpalul tuleb tagastada talle 2002. aastal antud Eesti Punase Risti 1. klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe 1. klassi teenetemärk. Teenetemärkide seaduse järgi võib president otsustada teenetemärgi ära võtta, kui inimese hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

Rahvusvahelise Spordiarbitraaži CAS-i dopingudivisjon määras Veerpalule seotuse eest  veredopingu kasutamise skandaaliga kaheaastase osalemiskeelu kõikidel Rahvusvahelise Suusaliidu FIS võistlustel.

FIS märgib oma kodulehel, et 50-aastane Veerpalu ei ole seda otsust vaidlustanud ning see on jõustunud. Veerpalule määratud keeld kehtib kuni 2023. aasta 17. märtsini. 

2019. aasta veebruari lõpus puhkes skandaal Seefeldis, kui suusatamise MM-il jäid veredopingu kasutamisega vahele Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ning hiljem tunnistas veredopinguga patustamist ka Algo Kärp. Lisaks jäi vahele Kasahstani esindaja Aleksei Poltaranin, keda juhendasid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD