Menu

.      

Selgusid noortevaldkonna parimad tegijad

  • Kirjutas BNS

Selgusid noortevaldkonna parimad tegijad Fotograaf Rene Riisalu

Haridus- ja teadusministeerium tunnustas kolmapäeval möödunud aasta noortevaldkonna parimaid tegijaid kokku 11 kategoorias.

Pikaajalise panuse eest noortevaldkonnas pälvis tunnustuse Project Spirit MTÜ asutaja ja koolitaja, Tartu Rakendusliku Kolledži kutseõpetaja Mariliis Maremäe. Aasta noorsootöötaja on Valdeku noortekeskuse laste- ja noortetöö juht Evely Pajula ning aasta tegija huvihariduses Kose huvikooli kunstiosakonna õppejuht ja kunstiõpetaja Margit Mikk.

 Aasta noortekeskus on Toila valla noortekeskused, aasta huvihariduse või -tegevuse pakkuja Viimsi muusikakool, Viimsi kunstikool ja Viimsi teaduskool.

 Aasta noorteühendus või noorte osaluskogu tiitli pälvis Jõelähtme valla noortevolikogu.

Aasta noortemalev või -laager on Tartu Noorte Töömalev.

 Aasta noore tegu  on Emil Aništšenko ja Võru HUUB.

Aasta noortesõbralik kohalik omavalitsus on Viljandi vald ja aasta noortesõbralik või nutikas tegu Tallinna noortekeskuste teenusmudel.

Aasta noortevaldkonna sõber on Eva Liisa Kubinyi ja EKA tootedisaini osakond.  

Auhinnad üle andnud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles, et iga tegu, iga päev ja iga tund noortele ja noortega, on tunnustust väärt. „Eesti noortega töötavad inimesed, noorsootöötajad, huvihariduse õpetajad on maailmas ühed professionaalsemad, meie noortevaldkond on eeskujuks paljudele Euroopas ja kaugemalgi. Tunnustame teid selle eest, et te sihikindlalt ja kangekaelselt usute, et noorte tegutsemise ja otsustamise vabadus ning nende algatuste toetamine on ülesanne, mis loob Eesti tulevikku. Ka kutsun noori olema järjekindlad, julguse puudust ma ei kahtlusta. Edukas saab olla siis, kui on olemas selge siht ja võimalused, otsustamise vabadus ja algatusvõimekus,“ sõnas minister. 

Kolmapäeval 17. korda toimunud galal „Noorte Heaks Tänu“ tõstis haridus- ja teadusministeerium esile inimesi ja organisatsioone, kes on paistnud silma enda tegevusega 2023. aastal või pikaajalise panusega noortevaldkonnas, samuti noorte säravad innovaatilised tegusid ja staažikaid tegijad.  

20 PÄEVA ENIMLOETUD