Võrumaa arenduskeskuse meeskonnaga liitus Reet Kasekamp

Reet Kasekamp. Foto: Lota Vana

Juuli lõpus liitus Võrumaa arenduskeskuse heaolu suunaga Reet Kasekamp, kes alustas sotsiaalse ettevõtluse edendamisega tegeleva projekti RESIST uue juhina.

"Esimene tähelepanek ja ära tundmine, mis mul tekkis ja mis innustas mind sellele kohale kandideerima oli see, et varasem kitsas arusaam sotsiaalsest ettevõtlusest avardus," kommenteeris Kasekamp pressiteates. Vaadates sotsiaalset ettevõtlust laiemalt on vastse projektijuhi sõnul väga paljud Eesti ettevõtted sotsiaalse ettevõtluse tunnustega.

Sotsiaalsete ettevõtete eesmärk on luua oma äritegevusega ühiskonnas positiivset mõju. "Leian, et selliseid ettevõtteid on just eriti palju Võrumaal, kus näiteks väärtustatakse mahepõllumajandust, mahesaaduste väärindamist ja kohaliku elaniku toidulauale jõudmist. Seegi on ju üks oluline valdkond, mis panustab elanike paremasse elukvaliteeti ning loodus-ja elukeskkonna hoidu, mis on üks oluline sotsiaalse ettevõtluse tunnus," lisas ta.

Kasekamp on tegutsenud nii panganduses kui ka kliendisuhete valdkonnas, ent Võru maakonnas on ta paljudele teada Roosiku šokolaadivabriku kaudu. Edaspidi NAMM nime kandvad tooted on Reeda kaasabil jõudnud lisaks Eestile ka Araabia Ühendemiraatidesse ning lisaks on šokolaadid müügil olnud Jaapanis üle nelja aasta. Rahvusvaheline koostöökogemus aitab tema sõnul kaasa uute tööülesannete täitmisel.

Projekt RESIST (Regional Ecosystems for Social Innovation and Social Transformation) kestab kuni 2027. aastani ning selle kaudu pakutakse mitmekülgset tuge piirkonnas tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele innovatsiooni loomiseks ning selleks, et ettevõtted, kes sooviksid enda tegevustesse luua või kaasata ka sotsiaalset mõõdet, omaksid selleks võrgustikku ja praktilisi tööriistu.

Lisaks Võrumaa Arenduskeskusele osaleb projektis juhtivpartnerina ka Tallinna Ülikool ning mõningates tegevustes toetab ka Eesti Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik. Ühiselt kaasatakse arendustegevustesse nii olemasolevad teemast huvitatud piirkonnas tegutsevad ettevõtted ning ka väliseksperte, kes toetaksid innovatsiooni sündi ka valdkonnavälise kogemusega. Projekti kaasrahastab Euroopa Liit Interreg Läänemere piirkonna programmi raames.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD