Menu

.      

Valitsus paneb pagulaste vastuvõtuks valmis 3,92 miljonit

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Valitsus broneerib järgmise aasta eelarves oma reservist 3,92 miljonit eurot pagulaste vastuvõtuga seotud kuludeks, teatas rahandusministeerium.

"Vabariigi valitsuse reservis on eri ministeeriumide peale kokku broneeritud 3,92 miljonit eurot," ütles rahandusministeeriumi esindaja Ott Heinapuu neljapäeval BNS-ile.

Eestist rahvusvahelise kaitse saanud inimeste vastuvõtuga tegelevad peamiselt siseministeerium, sotsiaalministeerium ning haridus- ja teadusministeerium. Eesti on lubanud järgmise kahe aasta jooksul vastu võtta umbes 550 pagulast.

"Kui suur kulu reaalselt eri ministeeriumidel tegelikult tuleb, seda ma täna praegu öelda ei oska, sest see sõltub konkreetsetest inimestest, konkreetsetest toimingutest ja teenustest, mida nad vajavad," ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski peaministri ülesannetes kolmapäeval riigikogu infotunnis teemat kommenteerides.

Lisaks Eesti riigieelarvele kavandatakse pagulastega seotud kulude katteks välisrahastust kogusummas ligikaudu 3,68 miljonit eurot, märkis Heinapuu.

Euroopa Komisjon on lubanud maksta EL-i eelarvest iga Kreekast ja Itaaliast teistesse EL-i riikidesse ümberpaigutatava pagulase kohta vastuvõtvale riigile 6000 eurot ning väljastpoolt EL-i ümberasustatavate eest 10 000 eurot inimese kohta.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD