Menu

.      

Eesti ID-kaartidel avastatud viga kahjustab riigi mainet

Eesti ID-kaartidel on viga, mis takistab nende toimimist Google Chrome´i veebilehitsejat kasutades ning seab sellega kahtluse alla Eesti e-riigi maine, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuna viga puudutab nii kodanikele kui ka e-residentidele väljastatud ID-kaarte ja digi-ID-sid, siis kahjustab see Eesti kui e-riigi kuvandit terves maailmas, märgib leht.

"Mulle ei meeldi Eesti praegu üldse," olevat EPL-i andmeil öelnud Google´i turvajuht David Benjamin sotsiaalmeedias, kui viga ilmnes.

Väidetavalt on vea olemus ainult ühesainsas miinusmärgis ning selle saaks parandada ka kaugmeetodil tarkvarauuendusega interneti kaudu, kuid selline remont võiks seada laiema avalikkuse silmis kahtluse alla Eesti ID-kaardi turvalisuse. "Riigi rahvusvahelise maine pärast muretsejate arvates võib see jätta mulje, et turvalise ja "häkkimatu" ID-kaardiga saab interneti kaudu manipuleerida. Kõige hullemal juhul tekib üle maailma arusaam, et Eesti ID-kaardil on "tagauks"," kirjutab EPL.

Tarkvarauuendus kaugmeetodil oleks odavam, aga kaartide füüsiline väljavahetamine ei kahjustaks nii palju ID-kaardi kui häkkimatu identifitseerimisvahendi mainet. Kuna aga kaartide väljavahetamine võiks hinnanguliselt maksma minna umbes 300 000 eurot, siis kaldub Eesti ikkagi internetis tehtava tarkvarauuenduse kasutamise suunas, kirjutab EPL.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD