Menu

.      

Esimesed pagulased Itaaliast ei pruugi detsembriks Eestisse jõuda

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Eesti valmisolek tuua esimesed pagulased Itaaliast Eestisse juba detsembriks ei pruugi teoks saada, kuna vajalike protseduuridega ei jõuta valmis.

"Eesti on edastanud Itaalia võimudele oma profiili-eelistused pagulaste osas, keda me sooviks vastu võtta," ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Uku Tampere neljapäeval BNS-ile.

Samas tunnistas Roomas töötav Eesti rände sideohvitser Priit Põdra BNS-ile, et pole kindel, kas enne aasta lõppu jõutakse menetlustega sinnamaale, et esimesed pagulaste perekonnad Eestisse tuua. "Veel on vara prognoosida, ma ei oska öelda, kas jõuab detsembriks valmis," ütles Põdra neljapäeval BNS-ile.

Eesti saabuvate pagulaste lõpliku väljavalimisega hakkab tegelema ametnike grupp, mis seni pole veel Itaaliasse sõitnudki.

Siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt ütles oktoobris BNS-ile, et sotsiaalministeeriumi, politsei ja kaitsepolitsei ametnikest moodustatav ekspertide grupp, kes hakkab tegelema Eestisse saabuvate pagulaste valikuga, sõidab Itaaliasse vajadusel novembri jooksul.

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse ütles oktoobri algul, et Eesti on valmis esimesed pagulaspered Eestis vastu võtma veel sel aastal.

Eesti on vastavalt Euroopa Liidus kokku lepitud plaanile nõustunud kahe aasta jooksul Itaaliast ja Kreekast vastu võtma umbes 550 sinna Aafrikast ja Lähis-Idast saabunud põgenikku, kellel on õigus rahvusvahelisele kaitsele.{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD