Menu

.      

Võrus kadunud Markkuse otsinguteks asutati Otsingufond

FOTO: POLITSEI

Sihtasutus Kadunud asutas kadunud inimeste leidmise tõhustamiseks Otsingufondi, mis hakkab esimesena raha koguma oktoobri lõpus Võrus kadunud Markkuse otsinguteks.

Otsingufondi eesmärk on anda kadunud inimeste otsingutele täiendavat ressurssi selles osas, mida ei kata vabatahtlike pühendumus ning riiklikud struktuurid, teatas sihtasutus Kadunud esindaja BNS-ile. Otsingufond on eelarveväline SA Kadunud juures tegutsev fond. Otsingufondi statuudi kohaselt kogub fond vahendeid eraisikute ja organisatsioonide annetustest ja toetustest.

Sihtasutuse juhi Aare Rüütli sõnul ei ole tänaseni olnud süsteemset lahendust, mis aitaks inimeste leidmiseks kõiki võimalusi maksimaalselt tarvitusele võtta. “Suhteliselt lihtsasti saadakse kokku küll suur hulk vabatahtlikke, kes on valmis maastikku kammima, kuid tavaliselt sellest ei piisa,” rääkis ta. “Reeglina on tarvis ka psühholoogilist nõustamist lähedastele, õigusabi, tellida ekspertiise, teha teavitusööd ning anda eradetektiividele neid ülesandeid, millele politseil ressurssi ei jätku,” tõi sihtasutuse juht näiteid.

Ainult erakorralistel juhtumitel võib osa loetletud funktsioonidest õnnestuda vabatahtlike abil mingi perioodi jooksul ära katta. Võrus kaduma läinud Markkuse juhtum on Rüütli sõnul jõudnud just punkti, mis Otsingufondi loomise vajaduse taaskord ilmekalt esile tõi.

Fondi kogunenud raha kasutatakse Eestis kaduma läinud inimeste otsingutega kaasnevate kulude katmiseks. Otsingufondi vahendite kasutamise üle otsustab fondi nõukogu, mille algkoosseisu kuuluvad noorsootöö eestvedaja ja ETV+ peatoimetaja Darja Saar, tehnoloogiaettevõtete strateegiline konsultant ja Solon Partnersi partner Yrjo Ojasaar ning turvaspetsialist ja Estonian Security Agency tegevjuht Priit Kopti.

Fondi kogunenud raha, mis ei leia kasutust Markkuse otsingutel, kasutab fond abi osutamiseks teiste kadumisjuhtumite lahendamisel.

Otsingufondi arveldusarve number on EE441010220248190225.{fcomment}

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD