Menu

.      

Algavad Põlva riigigümnaasiumi 3,1 miljonit maksvad ehitustööd

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Ehitus5eco OÜ sõlmisid lepingu Põlva tulevase riigigümnaasiumi õppehoone rajamiseks, maksumusega on 3,1 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Enam kui 2300 ruutmeetri suurune gümnaasiumihoone on kavas ehitada 1963. aastal valminud internaadihoone asemele aadressil Piiri tänav 1. Uus koolihoone valmib aasta pärast, teatas RKAS. Gümnaasiumihoone ehitatakse Eestis esimese liginullenergia koolihoonena.

Hoone projekteerinud AS Resand kaasas töödesse Saksa arhitektuuribüroo ArchitekturWerkstatt Vallentin arhitekti Gernot Vallentini, kellel on kogemused tänapäevaste energiasäästlike koolide ja lasteaedade projekteerimisel. Vallentin on maailmas esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt.

Haridus- ja teadusministeerium ja RKAS on sõlminud koostööleppe, mille kohaselt gümnaasiumihoone rajamist juhib RKAS, sealhulgas viib läbi kõik vajalikud riigihanked. Eesmärk on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada õppetööks igati sobiv koolihoone, mis vastaks kehtestatud nõuetele, oleks võimalikult vastupidav ja kauakestev.

Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD