Ametiühingud avalikustasid haiguspäevade vabatahtlikud hüvitajad

Võrumaa Teataja

Eesti Ametiühingute Keskliit avalikustas esmaspäeval 50 tööandjat, kes hüvitavad töötajaile vabatahtlikult 2. ja 3. haiguspäeva.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul vananeb ja väheneb Eesti töötajaskond kiiresti, mistõttu tuleb inimestel käia tööl vanema eani. „Küsime täna, kas meile on tagatud piisavalt ohutud töötingimused ja head võimalused oma tervise eest hoolitsemiseks? Kas meil on üldse võimalik kauem töötada? Kutsume inimesi kontserdile, et tõsta rahva tervis tööandjate ja poliitikute jaoks kõige tähtsamaks teemaks üldse,“ rääkis Peterson.

Ametiühingute Keskliit küsitleb esmaspäeval Vabaduse väljakul korraldataval perepäeval töötajaid, et saada kokku nimekiri tööandjatest, kes hüvitavad oma töötajaile esimesi haiguspäevasid ja kes jätavad selle tegemata. „Töötajate terviseprobleemid viivad alla ettevõtete tööviljakuse ja see kajastub nii kasumites kui palgas. Nii inimeste kui ettevõtete huvides on, et töötajad haigena tööl ei käiks,“ kommenteeris Peterson.

Vabatahtlikult töötajaile vähemalt 2. ja 3. haiguspäeva hüvitavad tööandjad on Eesti Ametiühingute Keskliit, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing, Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing, Tööandjate Keskliit, Vinni vallavalitsus, Tartu Ülikool, Keskkonnaagentuur, ENSTO Ensek, Harku vallavalitsus, Eesti Rahvusringhääling, Swedpank, Oshino Electronics Estonia OÜ, AS Eesti AGA, Õigusnõu Õigusbüroo, Politsei- ja Piirivalveamet, DPD Eesti, SLO Eesti AS, FCR Media AS, Proekspert AS, Teater Vanemuine, IF kindlustus, Fazer FoodMotoneti kaubamaja, Saku vallavalitsus, TERVIS. E.KE OÜ, Sa Tartu Eluasemefond, Tele2, Compensa Life Vienna Insurance Group SE, Icefire OÜ, Viking Life-Saving Equipment Estonia AS, Scania Eesti AS, OÜ Agroproff, Võru Kesklinna Kool, Sotsiaalministeerium, Playtech, Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT), Tieto Estonia AS, Rephop OÜ, LHV pank, SEB pank, Bondora AS ja tema tütarettevõtted, AS Irest Ehitus, Balti Kaitsekolledž, Helmes AS, SYNLAB Eesti OÜ, Eesti Kaitsevägi, Sotsiaalkindlustusamet, AS Eesti Teed, Elektrilevi OÜ, Eesti Rahvusraamatukogu ning Nordea Bank AB Eesti filiaal.

Osad keskliidule teada olevad ettevõtted hüvitavad haiguspäevi ka100 protsendi ulatuses ning juba alates esimesest haiguspäevast.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD