Aprillis hukkus tulekahjudes kaks inimest

Võrumaa Teataja

Tänavu aprillis hukkus tulekahjudes kaks inimest, möödunud aasta aprillis nõudis tuli kuus inimelu.

Käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul on juhtunud kokku kümme inimelu nõudnud tuleõnnetust, neis hukkus kokku 11 inimest, selgub päästeameti statistikast. Tänavu aprillis hukkus tulekahjudes kaks inimest. Eelmise aasta nelja esimese kuu jooksul kaotas tulekahjus elu 21 inimest, neist aprillis kuus.

Tänavu esimese nelja kuu jooksul tuleõnnetustes elu kaotanud inimest hukkus neli suitsetamisest alguse saanud tulekahjus, neist kolm suitsetasid magamisasemel, sõnas päästeameti arendusosakonna nõunik Helina Uku.

Rikkis elektriseadme - ühel juhul oli tegu soojapuhuri ning teisel juhul valgustiga - kasutamise tõttu hukkus kaks inimest. Neli inimest hukkusid hoones, mis oli tules sedavõrd hävinud, et tekkepõhjust välja selgitada ei olnud enam võimalik.

Ka möödunud aasta nelja kuu jooksul olid hukkunuga tulekahjude peamised tekkepõhjused hooletu suitsetamine ja kütteseadmete kasutamine.

Kõik tänavu tulekahjus elu kaotanud inimesed hukkusid eluhoones või muus aastaringseks elamiseks kohandatud hoones, nagu näiteks elamu abihoone või suvila. Uku sõnul oli hoone enamasti juba tulekahju avastamise hetkel lausleekides või juba sisuliselt maha põlenud.

Seitse inimest ehk 64 protsenti elu kaotanutest hukkus hoones, kuhu ei olnud paigaldatud suitsuandurit, ühel sündmuspaigal oli suitsuandur küll paigaldatud, kuid ei hakanud tööle. Ühel juhul hukkus üliraskes alkoholijoobes inimene hoones, kus oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas ka tööle ja suutis kolmest majas viibinud inimesest päästa kaks.

Hukkunutest 64 protsenti oli seitse vanadus- või invaliidsuspensionärid. Samas oli Uku sõnul hukkunute seas ka kaks töötavat keskealist inimest.

Esialgsetel andmetel oli nelja kuuga tulekahjudes hukkunutest kaheksa ehk 73 protsenti hukkumise hetkel alkoholijoobes.

Märtsi lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 18 inimest, möödunud aasta samal perioodil oli tulekahjudes vigastatuid 25.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD