Eestis tuvastati uus ohtlik kartulikahjustaja

Foto: AIGAR NAGEL

Põllumajandusamet tuvastas Eestis ohtliku kartulikahjustaja - kartuli-kiudussi, ümaruss avastati mullaproovist.

Ohtlik taimekahjustaja valkjas kartuli-kiduuss avastati plaanilise järelevalve käigus võetud mullaproovist, teatas amet. Kartuli-kiduuss (Globodera pallida) on ohtlik ümaruss ehk nematood, kelle sissetoomine ja levitamine on kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides keelatud.

Eestis on varem avastatud kollast kartuli-kiduussi (Globodera rostochiensis). Kollane ja valkjas kartuli-kiduuss on mõlemad kantud ohtlike taimekahjustajate nimekirja. Kartuli-kiduussi valmik on pisike, vähem kui ühe millimeetri mm pikkune nematood, keda palja silmaga ei näe, küll aga võib mullas näha tugevakestalisi tsüste. Kahjustaja suudab eluvõimelisena püsida mullas 10-20 aastat.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -2
ohtlikusest vörumaal on hullumaja kambad kes mängivad suguvösasid ümber nende kohti ülevöttes ja ametnikud kes mängivad lamppi nii öelda joodikuid kinni aga joodikud suur rahvus :lol: kulla ametnikud völad tuleb maksta teil meid on hoppsti 40000 jobskid :lol:
  +1
võõramaiseid kartuleid...istikuid ja lillepõõsaid, milles kahjur peidus on...
  +1
Toogem rohkem riiki sisse...
  0
Padar tõi selle viiruse Brüsselist

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD