Uurimine: Signe Lahteina elu nõudnud õnnetuse põhjustas veokijuht

FOTO: Aigar Nagel

Tänavu kevadel ajakirjanik Signe Lahteina elu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustas uurimisandmel veokiga vastasuunavööndisse kaldunud juht. 

Lõuna ringkonnaprokuröri Anneli Hinto sõnul kuulas politsei vahetult pärast liiklusõnnetuse toimumist Türgi kodakondsusega veoautojuhi kuriteos kahtlustatavana üle.

"Kuni praeguseni olid asjaolud selgitamisel ja ootasime liiklustehnilise ekspertiisi vastuseid, sest selle käigus tuli taotleda andmeid Saksamaalt rahvusvaheliselt autotootjalt. Nüüd on liiklustehniline ekspertiis valmis ja selle tulemused teada," märkis Hinto. 

Ekspertiisi käigus kogutud andmed kinnitasid pärast õnnetust veoautojuhile esitatud kahtlustuse asjaolusid ja annavad aluse arvata, et just veoautojuht kaotas raskete teeolude tõttu veoauto üle kontrolli ning kaldus vastassuunavööndisse.

"Mõlema sõiduki liikumiskiirused olid lubatu piires. Prokuratuur jätkab menetlustoimingute läbiviimist, et kriminaalasi esimesel võimalusel kohtusse saata. Lõpliku süüküsimuse üle otsustab kohus," lisas Hinto. 

Lahtein sattus raskesse avariisse 22. märtsi hilisõhtul Tallinna-Tartu maanteel, kus tema juhitud sõiduauto Opel põrkas kokku veokiga. Päästjatel tuli Lahtein autost välja lõigata ning ta viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi, kus naine langes koomasse ja suri aprilli alguses. 

Lahtein on töötanud Kroonikas, Naistelehes ja Nipiraamatus. 2015. aastal hakkas ta juhtima Kanal 2 saadet "Kodutunne", kui selle eelmine juht Anneli Lahe saatest lahkus. 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD