Eestlased eelistavad kellakeeramise lõpetamisel püsivat suveaega

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) tellimusel läbi viidud kellakeeramise teemalise uuringu tulemused näitavad, et kui tuleb valida suve- või talveaeg, siis eelistab enamik küsitletud eestlastest suveaega.

Püsivalt suveajale jäämist eelistab 55 protsenti, talveaega pooldab 28 protsenti, kaks protsenti sooviks kellakeeramise jätkamist ning ülejäänutel puudub seisukoht, selgus Turu-uuringute AS-i läbiviidud küsitlusest, teatas MKM-i pressiesindaja esmaspäeval.

Enamik suveaega eelistanutest nimetas põhjusena asjaolu, et siis on õhtuti väljas kauem valge ja see soodustab erinevaid vaba aja tegevusi. Talveaega eelistanud inimesed nimetasid kõige populaarsemate põhjustena niiöelda õigesse vööndiaega kuulumist ja valgemaid hommikuid. 

Kõige olulisemaks peetakse küsitluse kohaselt ühte ajavööndisse kuulumist Balti riikidega ja teiste samasse vööndiaega kuuluvate riikidega nagu Ukraina, Moldova, Rumeenia, Bulgaaria, Kreeka, Küpros - seda nimetas 63 protsenti vastanutest. Järgmine oluline kriteerium on Soomega samasse ajavööndisse kuulumine, mida pidas tähtsaks 45 protsenti. 

Veidi üle poole uuringus osalenutest ehk 56 protsenti peab kellakeeramise teemat enda jaoks väga või pigem oluliseks, üle 40 protsendi elanikkonna jaoks on aga tegemist pigem ebaolulise teemaga. 

MKM tellis uuringu elanike eelistuste kohta, kus uuriti püsiva ajavaliku eelistust ning naaberriikidega harmoneerimise olulisust. Uuringusse kaasati proportsionaalselt erineva soo, vanusgruppide, rahvuse, ja elukohaga Eesti elanikke. 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD