Politsei pidas kinni grupi autovargustes kahtlustatavaid leedulasi

Politsei pidas kinni grupi autovargustes kahtlustatavaid leedulasi

Politsei pidas eelmise nädala kolmapäeval ja selle nädala esmaspäeval kinni grupi autovargustes kahtlustatavaid Leedu kodanikke, esmaspäeval toimunud kinnipidamise käigus sai politseinik Läänemaal liiklusõnnetuses vigastada.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja teatel pidasid Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse töötajad koos Lääne ja Põhja prefektuuride ning keskkriminaalpolitsei töötajatega kinni grupi Leedu kodanikke, keda on alust kahtlustada organiseeritud autovargustes Lõuna-Eesti erinevatest piirkondadest, aga ka mujalt Eestis.

„Neli Leedu kodanikku peeti kolmapäeval kinni Tallinnas pärast seda, kui nad olid seal sõidukitesse sisse tunginud. Neile esitati kahtlustus kokku 16 varguses ja varguse katses ning kuritegelikku ühendusse kuulumises,“ sõnas Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa.

Lisaks pidas politsei kinni Eesti kodaniku, keda on kogutud tõendite põhjal alust pidada grupeeringu siinseks kontaktisikuks ning kellele esitati samuti kahtlustus kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Tartu maakohtu eeluurimiskohtunik otsustas eelmise nädala neljapäeval kõik viis meest eeluurimise ajaks vahistada. „Tänaseks kogutud tõendusmaterjali põhjal seostame neid isikuid sõidukivarguste toimepanemisega Eestis alates eelmise aasta novembrist,“ sõnas prokurör.

Uurijad seostavad grupiga ka nelja meest, kelle Lääne prefektuuri töötajad pidasid kinni esmaspäeva varahommikul, kahtlustatuna auto varastamises Lihulast. Politseipatrulli peatumismärguannet eirates kihutasid arvatavad vargad kohati 160 kilomeetrise tunnikiirusega Pärnu poole, kuni sõitsid teelt välja vastu elektriposti. Samal ristmikul sõitis teel välja ka politseisõiduk, milles viibinud kahest korrakaitsjast toimetati üks haiglaravile. Avarii teinud varastatud sõidukist põgenes kaks meest, kelle politsei hiljem kinni pidas. Sama kuriteoga seoses peeti Audrus kinni ka Leedu numbrimärkidega Volkswagen Golf ja sellega sõitnud kaks Leedu kodanikku.

Uurimise viivad läbi Eesti, Läti ja Leedu politseiasutused ning prokuratuurid koostöös. Kohtu alla on juba saadetud kolm organiseeritud autovaraste gruppi, mille liikmetest enamik on tänaseks ka süüdi mõistetud.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja märkis, et kui varem olid Leedu kurjategijate sihtmärkideks Honda, BMW, Toyota ja Lexus, siis viimati olid varaste huviorbiidis peamiselt Volkswagen, Audi ja Toyota.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD