Menu

.      

Pikka aega peret terroriseerinud mehe süüdimõistmine jõustus lõplikult

Pikka aega peret terroriseerinud mehe süüdimõistmine jõustus lõplikult

Oma peret ligi 12 aasta vältel nii vaimselt kui füüsiliselt terroriseerinud mehele määratud karm karistus jõustus lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud kolmapäeval tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Harju maakohus mõistis 58-aastase mehe mullu septembri keskel süüdi ähvardamises ja piinamises ning karistas teda kolmeaastase vangistusega. Vahetult enne jõulupühi aga määras kaasust arutanud ringkonnakohus mehele viieaastase vangistuse, mis on piinamise eest maksimumkaristus. Lisaks tuli tal ringkonnakohtu otsusel tasuda sundrahaks ja menetluskulude katteks ligi 2000 eurot. Ka prokurör oli eelnevalt nõudnud mehele just viieaastast vangistust.

Seepeale esitas süüaluse kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid kuna see ei saanud kolmapäeval menetlusluba, siis jõustus ringkonnakohtu otsus lõplikult.

Eeluurimisel kogutud andmetel alustas 58-aastane mees oma pere terroriseerimist pikki aastaid tagasi, kui ründas nii kehaliselt kui psüühiliselt pidevalt oma elukaaslast. Näiteks peksis mees naist süstemaatiliselt, tiris teda juustest ja viskas erinevate esemetega. Lisaks kontrollis ta kõiki naise käike ning keelas tal suhelda inimestega väljaspool kodu. Selline terror kestis uurimisandmetel ligi 12 aastat kuni üle-eelmise aasta veebruarini.

Samuti selgus eeluurimisel, et mehe viha alla langesid ka tema kolm erinevas vanuses last, keda ta aastaid pidevalt peksis, tõukas, tirist juustest ja loopis kõikvõimalike esemetega. Muuhulgas sundis ta lapsi päevade viis toituma ainult veest, leivast ja soolast, samal ajal kui ta ise tarbis mitmekesist ja täisväärtuslikku toitu. Ühtlasi ähvardas ta korduvalt nii oma naist kui lapsi tapmisega.

Politsei pidas korduvalt kriminaalkorras karistatud mehe kinni mullu märtsis ning kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse ähvardamises ja piinamises.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD