Menu

.      

Vanglas kambrikaaslase surmanud kinnipeetav tunnistas tapmist

Vanglas kambrikaaslase surmanud kinnipeetav tunnistas tapmist

Tallinnas astus kolmapäeval kohtu ette vanglas kambrikaaslase surmanud kinnipeetav, kes tunnistas tapmist.

32-aastane Roman tõdes pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et tema vägivalla tõttu ohver suri, kuid kinnitas samas, et ei soovinud teda tappa. Vargusepisoodides tunnistas aga Roman oma süüd täielikult.

"Kohus jätkab Romani süüasja arutamist neljapäeval vargusepisoodide uurimisega ja süüdistatava kuulamisega," ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis Roman mullu 13. oktoobri õhtupoolikul Tallinna vanglas olmetüli käigus kallale temaga kambrit jaganud teisele vahialusele. Kui Roman oli vahistatud kahtlustatuna vargustes, siis teisel mehel lasus kahtlustus seksuaalkuriteos.

Uurimisandmetel lõi Roman teist meest metallist riidenagiga korduvalt vastu pead ja kägistas teda juhtmega, mille tagajärjel kannatanu sündmuskohal suri.

Samuti süüdistab prolkuratuur Romani viies varguses, mis pandi toime möödunud aasta aprillist septembrini Tallinnas asuvas baaris, kohvikus, poes ja tanklas. Süüdistuse järgi varastas Roman neljal korral alkoholi ja ühel korral paki kohvi ning tekitas kokku umbes 200 eurot kahju.

Süüdimõistmisel ootab varem 15 korda kohtulikult karistatud Romani kuni 15-aastane vangistus.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD