Menu

.      

Jõhker koolivägivald viis 15-aastase nooruki kohtu ette

Jõhker koolivägivald viis 15-aastase nooruki kohtu ette

Pilt on illustreeriv.

Mai keskel peab Rakveres astuma kohtu ette 15-aastane nooruk, kellel lasub süüdistus koolis oma klassikaaslase

julmas peksmises.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis 15-aastane noormees mullu 15. septembri hommikul kella 10.40 ajal Rakvere gümnaasiumi venekeelses klassis kallale 14-aastasele klassivennale, keda lõi mitu korda. Peale selle tõukas ta kannatanu vastu seina, tekitades talle valu.

Sama aasta 22. novembri hommikul kella 9.45 ajal tungis süüdistatav samale poisile koolis taas kallale, pekstes kannatanut korduvalt kurikaga ja jalaga erinevatesse keha piirkondadesse. Peksja tekitas kannatanule valu ja kahjustas tema tervist.

Politsei alustas nooruki suhtes kriminaalmenetlust, mille kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse kehalises väärkohtlemises. Karistusseadustik näeb sellise süüteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Neljapäeval Viru maakohtus toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus arutab süüasja 14. mail ja 25. juunil.

Rakvere gümnaasiumi direktori Aivar Part tunnistas mullu sügisel Postimehele, et vägivallatsejaga on koolil probleeme olnud ka varem. "Tema kaasõpilased mõnevõrra pelgavad teda, ta on vägivaldsete kalduvustega," ütles direktor.

Rakvere gümnaasiumis õppis nooruk alates mullu 1. septembrist. Rakvere gümnaasiumis käies on nooruk suitsetanud ning saanud direktori käskkirja puudumiste tõttu. Koolijuhi kinnitusel on probleemne nooruk jäänud algklassides klassikursust kordama.

Direktori sõnul ei võtnud nooruk kurikat kooli kaasa, vaid see tehti tööõpetuse tunnis. "Aga kes oskab arvata, et ta hakkab kohe ründama. See on tagantjärele tarkus, et oleks pidanud kahtlustama, et sellist eset võib kasutada," sõnas Part.

bns

20 PÄEVA ENIMLOETUD